«Σιδερένιος» αθλητής ο Βασίλης Μίχος με 3η θέση στον Όλυμπο και πρωτιά στη Ζήρεια!

Πρώτη Δημοσίευση: 04/07/2017 09:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/07/2017 09:42
Οι κορυφαίες διακρίσεις συνεχίζονται για τον Καλαματιανό δρομέα υπεραποστάσεων και βουνού Βασίλη Μίχο, παρ’ ότι ο πήχης της δυσκολίας ανεβαίνει. Πιο πρόσφατες επιτυχίες η παρουσία του στο βάθρο των Zireia Skyrace (πρωτιά στα 30 χλμ.) και στο Olympus Mythical Trail (100 χλμ.).
Οι λεπτομέρειες από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας, στον οποίο ανήκει ο Βασίλης Μίχος, και όπου οι συναθλητές του μοιράζονται την χαρά της επιτυχίας του και τον συγχαίρουν παροτρύνοντάς τον να συνεχίζει:
Σε διάστημα είκοσι ημερών πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία δύο απαιτητικοί αγώνες βουνού, στην ορεινή Κορινθία και στον Όλυμπο, στις 11 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2017 αντίστοιχα. Πρόκειται για τον αγώνα των 30 χιλιομέτρων που έγινε στο χωριό Γκούρα στις δυτικές πλαγιές της Ζήρειας και τον αγώνα των 100 δύσκολων χιλιομέτρων στο «βουνό των Θεών», το Όλυμπο.
Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας έχει να λέει και είναι υπερήφανος που στις τάξεις του έχει έναν δυναμικό υπεραθλητή, που δύσκολα συναντά κανείς σήμερα, με τεράστιες δυνατότητες, πείσμα, πολλή δουλειά και πάθος για διάκριση και επιτυχία. Μιλάμε για το μέλος μας και πραγματικό «Iron Man» Βασίλη Μίχο, που με την αξία του και το αγωνιστικό του ζήλο έχει κατακτήσει τα τελευταία χρόνια, πρωτιές και σημαντικές διακρίσεις σε αγώνες υπεραπόστασης και βουνού και είναι πρωτιές πρώτα για τον ίδιο και ύστερα για το σύλλογο και των ανθρώπων που τον στηρίζουν στην οποιαδήποτε προσπάθειά του.
Ο Βασίλης μετά από δυνατούς αγώνες βουνού που έδωσε ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, έχει δοκιμαστεί σκληρά και έχει φέρει δυνατές πρωτιές σε αγώνες υπεραπόστασης όπως το Κρόνιο Πέρασμα (70Km) και o Δρόμος των Αθανάτων (142km), για να συνεχίσει και φέτος τη σειρά των επιτυχιών στη Ζήρεια και τον Όλυμπο.
Έτσι στον αγώνα Ziria Skyrace 2017, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες πήρε την 1η θέση στον αγώνα των 30 χιλ., σημειώνοντας χρόνο 4:21:05", βάζοντας τις βάσεις για τον αμέσως επόμενο στόχο του που ήταν ο Olympus Mythical Trail 2017. Σ' αυτόν τον αγώνα, των αγώνα των αγώνων όπως αποκαλείται, ίσως ο πιο σκληρός και δύσκολος αγώνας στην Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, που ονειρεύεται κάθε αθλητής και που συγκεντρώνει όλα τα βλέμματα του κόσμου, κατάφερε αν και με τραυματισμό στον αστράγαλο και κάτω από υψηλές θερμοκρασίες, στα 2620 μέτρα υψόμετρο, να τερματίσει 1ος Έλληνας και 3ος στη γενική κατάταξη με χρόνο 16 ώρες και 31 λεπτά και 30 δεύτερα. Ο αγώνας ήταν ιδιαίτερα απαιτητικός και απευθυνόταν σε καλά προετοιμασμένους αθλητές.
Συμμετείχαν 172 αθλητές από 14 χώρες του κόσμου και τα αποτελέσματα έδειξαν πόσο δύσκολο είναι να κάνεις υπεραπόσταση 100 χιλομέτρων στο βουνό, αφού τερμάτισαν μόνο οι 84.
Έτσι και ο Βασίλης καταθέτοντας ψυχή και σώμα, χάρηκε ιδιαίτερα αυτή του την επιτυχία και μαζί μ' αυτόν χαρήκαμε όλοι. Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά και ευελπιστούμε να τον δούμε και στον επόμενο μεγάλο αγώνα, το Σπάρταθλον, που είναι και ένας από τους μεγάλους του στόχους.
Ο ΣΔΥΜ συγχαίρει το Βασίλη Μίχο και του εύχεται πάνω απ' όλα να έχει υγεία και κάθε του επιθυμία να γίνει πραγματικότητα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις