«Σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες τα ονόματα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Μεσσηνία

Πρώτη Δημοσίευση: 05/06/2019 20:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 01/07/2019 07:55
Τηλεφωνική μέτρηση «έτρεξε» την προηγούμενη εβδομάδα
 
Το κλίμα «ευφορίας» που επικρατεί ευλόγως στις τάξεις του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, μετά τις άκρως επιτυχημένες «κάλπες» των ευρωεκλογών και της αυτοδιοίκησης, αρχίζει σιγά σιγά να υποχωρεί και στην «Πειραιώς» ανασυντάσσονται για την τελική «επικράτηση» στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων είναι το «φλέγον» ζήτημα των ημερών, καθώς η διαγραφόμενη «επιστροφή» της Ν.Δ. στην «εξουσία» έχει δημιουργήσει υπερπληθώρα ενδιαφερομένων να τα πλαισιώσουν σ’ όλη τη χώρα.
Ίδια είναι η εικόνα και στη Μεσσηνία, όπου σε συνδυασμό με την ποσόστωση που «επιβλήθηκε» και «ορίζει» τη συμμετοχή τριών τουλάχιστον γυναικών, αλλά και την πιθανότητα «κατάκτησης» 4 εδρών, οι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί και σίγουρα κάποιοι στο τέλος θα μείνουν δυσαρεστημένοι.
Την προηγούμενη εβδομάδα, παράλληλα με τις τελευταίες «μετρήσεις» για τις περιφερειακές εκλογές, «έτρεξαν» μετρήσεις και για συγκεκριμένα πρόσωπα που έχουν ακουστεί ή εξετάζονται από τα κεντρικά του κόμματος. Συγκεκριμένα, απ’ όσους «κλήθηκαν» να απαντήσουν στη «μέτρηση», ζητήθηκε η άποψή τους για τα ονόματα του Περικλή Μαντά, του Δημήτρη Σαμπαζιώτη, του Παναγιώτη Χαλβατσιώτη και του Χρήστου Παναγόπουλου από πλευράς ανδρών, ενώ από πλευράς γυναικών αυτά της Παναγιώτας Ντίντα, της Νατάσσας Κυριακοπούλου και της Μαρίας Οικονομάκου.
Από τη μέτρηση απουσιάζουν, όπως είναι φυσικό, το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Μεσσηνία, αλλά και εκείνα του πρώην υπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου και του πολιτευτή Μίλτου Χρυσομάλλη. Έχοντας μια «δεξαμενή» περίπου 20.000 ψήφων ο πρώτος και 12.000 ο δεύτερος από τις τελευταίες εκλογές, σε πιο δύσκολες συνθήκες για τη Ν.Δ., θα πρέπει να  θεωρείται δεδομένη η παρουσία τους στο «ψηφοδέλτιο» και μεγάλη έκπληξη το αντίθετο.
Αντιστοίχως, στη μέτρηση που έτρεξε αναφορικά με τις γυναίκες που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο απουσιάζει η Πιπίνα Κουμάντου, που θα πρέπει κι αυτή να θεωρείται «σίγουρη», ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, «κλεισμένη» θέση φαίνεται πως έχει και η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, που διεκδίκησε το Δήμο Τριφυλίας.
Σε όλα τα παραπάνω οφείλουμε να προσθέσουμε τα ονόματα του πρώην αντιδημάρχου Καλαμάτας, ιατρού  Παναγιώτη Γιαννόπουλου και του δικηγόρου, με καταγωγή από το Πεταλίδι, Δημήτρη Αναστασόπουλο, που εκφράζουν την πεποίθηση ότι και αυτοί θα βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Μεσσηνία. Όπως γίνεται αντιληπτό με όλα τα παραπάνω, η στελέχωση του «ψηφοδελτίου» στη Μεσσηνία έχει εξελιχθεί σε «σταυρόλεξο» για δυνατούς λύτες. Είναι δεδομένο ότι τις τελικές αποφάσεις θα πάρει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όσον αφορά στη Μεσσηνία εμπιστεύεται απόλυτα τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κάτι που έγινε κατανοητό και στους πλέον δύσπιστους το προηγούμενο διάστημα…
Τέλος, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν λίγες ημέρες ακόμα, καθώς το πιο πιθανό είναι οι ανακοινώσεις να γίνουν ταυτόχρονα με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, που- όπως το προσδιόρισε χθες ο πρόεδρος της Βουλής- θα είναι μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου.
 
Υ.Γ.: Να συμπληρώσουμε ότι σε επικοινωνία μας με τη Μαρία Οικονομάκου μάς επιβεβαίωσε και η ίδια ότι της έγινε γνωστό ότι το όνομά της περιλαμβάνεται σε μέτρηση για το ψηφοδέλτιο, ωστόσο ήταν κατηγορηματική ότι δεν ενδιαφέρεται η ίδια για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
 

 
 
Του Κώστα Γαζούλη
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις