«Στενάζουν» Βέργα και Αλμυρός τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού!

Πρώτη Δημοσίευση: 07/08/2018 18:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/08/2018 18:38
Άκρως επικίνδυνες καταστάσεις από την αναρχία στο κυκλοφοριακό
 
Είναι από τις περιπτώσεις που κάνεις το σταυρό σου να μη συμβεί το κακό και χρειασθεί να προσεγγίσει την περιοχή η Πυροσβεστική ή ασθενοφόρο. Σάββατο βράδυ ο δρόμος Ευαγγελίστρια της Βέργας και Κυριακή μεσημέρι ο κεντρικός δρόμος από την Αγία Σιών έως το πάρκο του Αλμυρού, βουλιάζουν κυκλοφοριακά, με σημαντικότερο πρόβλημα τα άναρχα σταθμευμένα οχήματα.
Το μικρότερο πρόβλημα, είναι η απίστευτη ταλαιπωρία, όσων προσπαθούν να προσεγγίσουν την περιοχή και ο εκνευρισμός που δημιουργείται μεταξύ των οδηγών και με τους επισκέπτες της περιοχής να ταλαιπωρούνται και να αγανακτούν. Το σοβαρότερο, όμως, είναι τα ζητήματα ασφάλειας, αφού και στις δύο περιπτώσεις, τουλάχιστον για ένα τρίωρο, είναι αδύνατο να προσεγγίσεις την περιοχή με οποιοδήποτε μέσο, πολύ περισσότερο με όχημα για παροχή βοήθειας σε έκτακτο περιστατικό.
 
Σάββατο βράδυ
Τα Σαββατόβραδα του καλοκαιριού, η περιοχή της Βέργας ενδείκνυται για διασκέδαση, καθώς η θέα που παρέχει είναι μαγευτική. Τα εκατοντάδες, όμως, αυτοκίνητα που φτάνουν στην περιοχή, δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα και μεγάλο κίνδυνο. Τουλάχιστον για μια απόσταση 500 μέτρων, στην οδό Ευαγγελιστρίας, τα αυτοκίνητα, όταν δεν έχουν τη δυνατότητα να μπουν σε ιδιωτικά πάρκινγκ, είναι άναρχα σταθμευμένα, δεξιά και αριστερά του οδοστρώματος με αποτέλεσμα να περιορίζεται  δραματικά το ήδη στενό πλάτος του δρόμου. Τα αυτοκίνητα που κινούνται και προς τις δύο κατευθύνσεις, μπλοκάρουν σε αρκετά σημεία, με αποτέλεσμα να μένουν ακινητοποιημένα για αρκετή ώρα και να μην κινούνται ούτε εκατοστό!
Τρόμος σε πιάνει, μόνο στην ιδέα, να εκδηλωθεί έστω και μικρή εστία φωτιάς εκείνες τις ώρες στην περιοχή. Όχι μόνο δε θα μπορέσει να προσεγγίσει την περιοχή πυροσβεστικό όχημα, αλλά δεν έχουν δίοδο διαφυγής ούτε τα αυτοκίνητα που βρίσκονται εκεί.
Μάλιστα, κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους γι’ αυτή τη κατάσταση, αλλά και για το πόσο εύκολο είναι κάποιο όχημα να καταλήξει στον γκρεμό, όταν ξακρίζουν για να μπορέσουν να περάσουν.
 
Κυριακή μεσημέρι
Η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος για την περιοχή και τους ανθρώπους που μένουν εκεί ή την επισκέπτονται δε σταματά  το βράδυ του Σαββάτου, αλλά συνεχίζεται και το μεσημέρι της Κυριακής.
Εκατοντάδες αυτοκίνητα με λουόμενους καταφτάνουν στη περιοχή, με βασικό προορισμό την περιοχή του Αλμυρού και συγκεκριμένα στο ύψος του πάρκου, όπου οι διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τη προσέλευση.
Αυτοκίνητα παρκαρισμένα ακόμα και επάνω στο, ελάχιστων εκατοστών, πεζοδρόμιο που υπάρχει και σφηνωμένα δίπλα στις μάντρες σπιτιών και επιχειρήσεων. Για απόσταση αρκετών χιλιομέτρων, από την Αγία Σιών έως και το πάρκο του Αλμυρού, τα αυτοκίνητα σχηματίζουν μια ατελείωτη ουρά και κινούνται σημειωτόν.
 
Άμεσα μέτρα
Η τουριστική ανάπτυξη των περιοχών, δε σημαίνει μόνο διαφήμιση και brand name, αλλά και παροχή υπηρεσιών από την Πολιτεία στους επισκέπτες. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να δεχτούν τον κόσμο που τους επισκέπτεται και έχουν δικαίωμα να «εκμεταλλευτούν» την αθρόα τουριστική προσέλευση. Όμως και οι αρμόδιοι φορείς, όπως ο Δήμος πρέπει να εξασφαλίσουν κάποια δεδομένα. Άλλωστε η ίδια η νομοθεσία προβλέπει ότι ανάλογα το κατάστημα, πρέπει να υπάρχουν και θέσεις στάθμευσης για τους πελάτες.
Κι αν αυτό ο Δήμος το παραβλέπει , όταν εγκρίνει τις άδειες λειτουργίας, τότε πρέπει ο ίδιος να φροντίσει να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία και ασφάλεια μιας περιοχής. Να αναλάβει τις ευθύνες του και πρωτοβουλίες. Να έχει πραγματικό (και όχι πολιτικό) Γραφείο Τουρισμού, με σχέδιο μέσο- μακροπρόθεσμο και δυνατότητα ανάλυσης της διαμορφούμενης πραγματικής κατάστασης και ανασχεδιασμού της.
Κι όταν και ο Δήμος δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες που έχει έναντι των δημοτών του και των επισκεπτών του, τότε την τάξη επιβάλλει η  Αστυνομία. Tο κακό δεν αργεί να γίνει,  όπως δραματικά διαπιστώσαμε πρόσφατα στην Αττική και τότε θα είναι αργά για τις όποιες ευθύνες. 
 
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 
 
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις