«Στον αέρα» η συγχώνευση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου μετά τον εκβιασμό Γαβρόγλου

Πρώτη Δημοσίευση: 16/04/2019 08:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/04/2019 08:28
Η Σύγκλητος του Πα.Πελ. όρισε τις «κόκκινες γραμμές» της
Μέρα γεμάτη εξελίξεις ήταν η χθεσινή για το εγχείρημα της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Πελοποννήσου, εγχείρημα που προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς του πρώτου, αφού το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας αγνοεί πάνω από το 80% όσων είχε αποφασίσει η επιτροπή που είχε συσταθεί σχετικά.
Χθες, λοιπόν, στην Τρίπολη πραγματοποιήθηκε έκτακτη Σύγκλητος στην Πρυτανεία, όπου ορίστηκαν «οι κόκκινες γραμμές» που βάζει το Πα.Πελ. Ειδικότερα, αυτά που το Πα.Πελ. ζητά για να προχωρήσει η συγχώνευση είναι, αρχικά, να μην ενσωματωθεί η ΣΤΕ του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο νέο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Επίσης, ο υπουργός να υιοθετήσει και να εφαρμόσει τις προτάσεις της επιτροπής του υπουργείου Παιδείας για τη διερεύνηση των μορφών συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Πελοποννήσου.
Επιπλέον, η Σύγκλητος απαιτεί την άμεση ίδρυση  Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα την Τρίπολη και μετεξέλιξη του ήδη υφιστάμενου  Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών σε Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών  και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, πενταετούς φοίτησης, με πλήρη διασφάλιση των επαγγελματικών και ακαδημαϊκών  δικαιωμάτων των φοιτητών .
Ακόμη, τη μετακίνηση του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων από τη Σπάρτη στην Τρίπολη και την ένταξή του στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
Τέλος, τη διάθεση των προτεινόμενων , από την επιτροπή του υπουργείου Παιδείας, πιστώσεων και χρηματικών πόρων.
Με την παραπάνω απόφαση, λοιπόν, ο πρύτανης του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Κατσής, μετέβη στο υπουργείο Παιδείας και συνάντησε τον Κώστα Γαβρόγλου, με τον δεύτερο να είναι απόλυτος και να απαντά ότι η απόφαση είναι αυτή που αναγράφεται στο νομοσχέδιο και μπορεί να υπάρξει μόνο μία αλλαγή, για το Τμήμα της Πληροφορικής (να γίνει 5ετης η φοίτηση).
Έτσι, λοιπόν, «πέταξε το μπαλάκι» στη Σύγκλητο, που θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα εκτάκτως με μοναδικό και κυρίαρχο θέμα αν θα δεχτεί το νομοσχέδιο όπως είναι ή θα το απορρίψει και έτσι η συγχώνευση θα σταματήσει, με τα δύο Ιδρύματα να συνεχίζουν τη λειτουργία τους ως έχει.

Του Παναγιώτη ΜπαμπαρούτσηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις