«Στον αέρα» ξανά συνεδρίαση του ΔΕΥΑ Τριφυλίας με παρέμβαση του Σωματείου για ΑμεΑ

Πρώτη Δημοσίευση: 15/02/2019 21:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/02/2019 21:27
Βαρείς χαρακτηρισμοί και σοβαρές καταγγελίες από το Σωματείο 
«Στον αέρα» τινάχτηκε και διεκόπη προς στιγμήν η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, έπειτα από παρέμβαση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, Παναγιώτη Κουφαλάκου, επειδή στην ημερήσια διάταξη δεν υπήρχε θέμα για τα δύο ΑμεΑ συμβασιούχους που απασχολούνταν στην Επιχείρηση. Μάλιστα ο κ. Κουφαλάκος προέβη σε βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, όπως «φασίστες» και «καραγκιόζηδες», ενώ σε δηλώσεις του έκανε αναφορά σε «καφενείο».
Μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, μπήκαν στην ημερήσια διάταξη των θεμάτων και τότε ο πρόεδρος του Σωματείου, ο οποίος ήταν παρών μαζί με μέλη και εργαζομένους στη ΔΕΥΑΤ, παρενέβη ζητώντας να θέσει προ ημερήσιας διάταξης το θέμα των δύο ΑμεΑ στη ΔΕΥΑΤ, λέγοντας ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση είχαν πει ότι στην επόμενη το θέμα τους θα έμπαινε ως τακτικό.
Από το συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ και τον πρόεδρό της ειπώθηκε ότι το θέμα που θέλει να θέσει ο πρόεδρος του Σωματείου θα συζητηθεί στο τέλος, εφόσον τα μέλη αποφάσιζαν για τη συζήτησή του, ενώ θα προηγηθούν κανονικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Τότε ο πρόεδρος του Σωματείου σηκώθηκε από τα έδρανα στα οποία καθόταν και κατευθύνθηκε προς εκείνα των μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ και άρχισε να «στολίζει» τον πρόεδρο και τα μέλη του συμβουλίου, επειδή δεν είχαν ως τακτικό το θέμα των δύο συμβασιούχων ΑμεΑ.
Από την πλευρά του, το μέλος της ΔΕΥΑΤ, Ανδρέας Μπουγάς, αντέδρασε, λέγοντας να διακοπεί η συνεδρίαση, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου προχωρώντας έφτασε εκεί που καθόταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ και του πήρε από το χέρι έγγραφο με την ημερήσια διάταξη. Επίσης, χτύπησε μπροστά του το έδρανο με το χέρι του.
Τότε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ σηκώθηκε και, αφού υπήρξε λογομαχία μελών του Σωματείου με τον αντιδήμαρχο, Γιάννη Μερκούρη, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ αποχώρησαν από την αίθουσα.
Ακολούθως ο πρόεδρος του Σωματείου, Παναγιώτης Κουφαλάκος, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «έχουμε δικαίωμα ως εργαζόμενοι να μας ακούσουν. Δεν ήθελαν με τίποτα να μας ακούσουν. Δεσμεύτηκαν στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο, είπαν με εισήγηση του προέδρου πως θα έρθουν εδώ και θα το φέρουνε θέμα τακτικό. Σήμερα (σ.σ. χθες), λοιπόν, συνεδριάσανε και δεν το φέρανε».
Επίσης, αναφέρθηκε στην εξουσιοδότηση του προέδρου της ΔΕΥΑΤ, σε έκτακτο συμβούλιο, να πάει στο δικαστήριο, να παραστεί και «καμία εξουσιοδότηση δεν είχε τι θα πει στο δικαστήριο. Στο δικαστήριο στράφηκε εναντίον του εργαζόμενου […] Έχουν ευθύνη όλο το Δ.Σ., όχι μόνο η μειοψηφία, αλλά όλο το συμβούλιο και κάποια στιγμή θα λογοδοτήσουν. Ήρθαμε εδώ ήρεμα να μας ακούσουν. Δεν είναι Δ.Σ., είναι “καφενείο”».
Ακολούθως αναφέρθηκε στο θέμα της πλαστογραφίας και της απαλλαγής του υπαλλήλου που κατήγγειλε από την Επιτροπή, ενώ επανέλαβε τεράστιες ευθύνες του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ και προσωπικά του κ. Μπακούρου, που συμμετέχει στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ, και φυσικά, όπως είπε, του κ. Κατσίβελα.
Σημειώνεται ότι η συνεδρίαση για τα θέματα ημερήσιας διάταξης συνεχίστηκε σε άλλη αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου Κυπαρισσίας.

Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις