«Στο πηδάλιο της γραφής» 44 χρόνια η συγγραφέας Μάρω Δούκα θα φιλοξενηθεί στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 10/03/2018 09:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/03/2018 09:41
Ως τη μεγαλύτερη εν ζωή Ελληνίδα και ως πολυβραβευμένη και πολυμεταφρασμένη πεζογράφο «σύστησε» τη Μάρω Δούκα, παραθέτοντας παράλληλα ένα σύντομο βιογραφικό για τη ζωή και το έργο της, η πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Δημοσίας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, Στέλλα Καρλαύτη, κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο αναγνωστήριο εν όψει της σημαντικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 7.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Πολίτης» του Πανεπιστημίου. Έχει τίτλο «Στο πηδάλιο της γραφής» και είναι αφιερωμένη στα 44 χρόνια συγγραφικής παρουσίας της Χανιώτισσας λογοτέχνιδας, η οποία θα είναι φυσικά το κεντρικό πρόσωπο και θα συνομιλήσει στο τέλος με το κοινό.
Με χαιρετισμούς και παρεμβάσεις θα συμμετάσχουν ακόμη η κα Καρλαύτη, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Γιώργος Ανδρειωμένος (αντιπρύτανης), Αλέξιος Γ.Κ. Σαββίδης (κοσμήτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών), Βασίλης Κωνσταντινόπουλος (πρόεδρος Τμήματος Φιλολογίας) και Τιτίκα Καραβία.
Η κα Καρλαύτη τόνισε ακόμη ότι η εκδήλωση της Καλαμάτας με τη Μάρω Δούκα θα βιντεοσκοπηθεί από το Ίδρυμα Μποδοσάκη και θα αναρτηθεί στον ιστότοπο http://www.blod.gr, όπου παρουσιάζονται επιλεγμένες ομιλίες και διαλέξεις.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντινόπουλος, με τη διπλή ιδιότητα του προέδρου του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου και του αντιπροέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, επισημαίνοντας ότι η εκδήλωση για τη Μάρω Δούκα εντάσσεται στη γενικότερη φιλοσοφία και το στρατηγικό στόχο του Πανεπιστημίου για υποβοήθηση της ανάπτυξης των περιφερειακών σχολών και τμημάτων, αλλά και διάθεσης της γνώσης στο ευρύ κοινό.
«Για πρώτη φορά η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη με σειρά εκδηλώσεων αναδεικνύεται σε επίκεντρο της πνευματικής παραγωγής της πόλης» συμπλήρωσε ακόμη, υπενθυμίζοντας και τη θέσπιση του ετήσιου λογοτεχνικού διαγωνισμού και εξάροντας την ιδιαίτερη συμβολή σε όλα αυτά της προέδρου Στέλλας Καρλαύτη και της διευθύντριας Νινέτας Σωτηράκη.
Η κα Σωτηράκη έκλεισε την συγκεκριμένη συνέντευξη Τύπου, υπερτονίζοντας τον ανοικτό χαρακτήρα της εκδήλωσης με τη Μάρω Δούκα: «Μετά τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις θα υπάρξει διάλογος της συγγραφέως με το κοινό. Αρχικά με τους μεταπτυχιακούς φοιτητές, οι οποίοι μελετούν την Νεοελληνική Λογοτεχνία στο Πανεπιστήμιό μας, αλλά και με τους αναγνώστες, τους απλούς πολίτες, τους ανθρώπους που θα έρθουν να γνωρίσουν από κοντά τη Μάρω Δούκα και τα βιβλία της.
Παρ’ όλο που έχει το κύρος του Πανεπιστημίου και ένα ακαδημαϊκό υπόβαθρο αυτή η εκδήλωση, δε θα ήθελα να τη δει ο κόσμος ως κάτι απόμακρο, που δε θα μπορούσε να παρακολουθήσει ή να συμμετάσχει. Είναι μια εκδήλωση ανοικτή, που γίνεται για το κοινό. Το κοινό της Καλαμάτας αγαπάει τη Μάρω Δούκα. Έχουμε δουλέψει σχεδόν 6 μήνες για να στήσουμε αυτή την εκδήλωση και σας περιμένουμε όλους εκεί την Τετάρτη 14 Μαρτίου στις 7.30 το απόγευμα».
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους, ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Στο τέλος της εκδήλωσης θα παρατεθεί μικρή δεξίωση.
Χ.Ε.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις