«Στο Χαμόγελο του Παιδιού» η 12χρονη που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον ιερέα στη Μάνη

Πρώτη Δημοσίευση: 27/10/2019 08:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/10/2019 08:59
Σε αργία τέθηκε ο κληρικός που κατηγορείται για ασέλγεια μικρού κοριτσιού σε χωριό της Ανατολικής Μάνης, ενώ ήδη έχει οδηγηθεί στις φυλακές Τρίπολης, αφού διατάχθηκε η προφυλάκισή του.
Ο κατηγορούμενος 57χρονος ιερέας φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του κοριτσιού από τα 9 της χρόνια.
Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης σε ανακοίνωσή της τονίζει, ότι ο εν λόγω κληρικός έχει τεθεί ήδη σε αργία σύμφωνα με τις κείμενες εκκλησιαστικές διατάξεις.
Ο παπάς συζούσε με τη μητέρα της 12χρονης που φέρεται να βίαζε επί χρόνια. 
 
«Χαμόγελο του Παιδιού»
Σε ανακοίνωσή του, το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου ήδη φιλοξενείται το παιδί, αναφέρει:
«Τον Απρίλιο του 2018 η μικρή εμπιστεύτηκε το γεγονός σε άνθρωπο του Οργανισμού και μετά από προτροπή του τελευταίου άμεσα κινήθηκαν οι διαδικασίες. Το παιδί μαζί με ανθρώπους του Οργανισμού μετέβη στον Εισαγγελέα ανηλίκων όπου κατέθεσε με την πλαισίωση από πραγματογνώμονα.
Καθ’όλη την διάρκεια της προετοιμασίας και της κατάθεσης του παιδιού, βασικό μέλημα του Οργανισμού ήταν η διασφάλιση της προστασίας της μικρής και η απομάκρυνση από τον ιερέα.
Σε αυτήν την προσπάθεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και οι άνθρωποι που βρίσκονταν συνεχώς δίπλα στην 12χρονη αντιμετώπιζαν τις απειλές του ιερέα, έως του σημείου της επίσκεψής του μαζί με δικηγόρο σε χώρο μας, για την αποτροπή των ενεργειών μας. Επιπροσθέτως και η μητέρα του Παιδιού προέβη σε προπηλακισμούς εις βάρος των ανθρώπων του Οργανισμού. Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί εργαζόμενος του Οργανισμού μας.
Σε συνέχεια των παραπάνω κληθήκαμε από τον εισαγγελέα που τελικά αποφάσισε ότι η 12χρονη δεν θα έχει επαφή με τον ιερέα».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις