«Συμβούλιο Περιφερειαρχών» εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρώτη Δημοσίευση: 07/06/2019 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 07/06/2019 10:00
Την ίδρυση του «Συμβουλίου των Περιφερειαρχών» εξήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη που είχε χθες με τους 13 νεοεκλεγέντες περιφερειάρχες στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Το όργανο αυτό, στο οποίο θα συμμετέχουν οι περιφερειάρχες και ο πρωθυπουργός, θα συνεδριάζει ανά δίμηνο και θα λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της περιφερειακής διοίκησης και του κεντρικού κράτους. Στην εισαγωγική τοποθέτηση που έκανε ο κ. Μητσοτάκης έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον αναπτυξιακό ρόλο που διαδραματίζουν οι Περιφέρειες και στη στενή συνεργασία που θα πρέπει να έχουν με την κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιηθούν κρίσιμα έργα υποδομής.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «δεν μπορούμε να μιλήσουμε μόνοι μας για μεγάλα έργα στη χώρα χωρίς συνεννόηση με τους περιφερειάρχες».
Ακόμη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει ανακατανομή αρμοδιοτήτων με τελικό στόχο την αποτελεσματική διακυβέρνηση και τη μείωση της γραφειοκρατίας.
Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τους περιφερειάρχες να του αποστείλουν γραπτώς τις προτάσεις τους με τις προτεραιότητές τους, προκειμένου -αν οι πολίτες του  εμπιστευθούν τη διακυβέρνηση της χώρας- η στενή συνεργασία μαζί τους να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα και να έχει ουσιαστικό περιεχόμενο.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Περιφέρειες, με πρώτη και πιο σοβαρή σε τρεις περιπτώσεις τη διαχείριση των απορριμμάτων.
Τέλος, υπογράμμισε πως, παρότι το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν άκρως θετικό για τη Νέα Δημοκρατία, είναι αυτονόητο πως «θα έχουν όλοι οι περιφερειάρχες την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση. Βγαίνει το κομματικό καπέλο και πρέπει να κοιτάξουμε το καλό όλων των Περιφερειών με τρόπο δίκαιο και ισορροπημένο».
«Η χώρα θα πάει μπροστά μόνο αν είμαστε ενωμένοι, αν πάμε πλάι πλάι και αν έχουμε ενιαίο σχέδιο όλοι όσοι έχουμε διάθεση να προσφέρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις