«Συν Αθηνά και χείρα κίνει»… Ή αλλιώς, μην περιμένεις μόνο από τις εκλογές την ανάκαμψη της δουλειάς σου: Eνεργοποιήσου!

Πρώτη Δημοσίευση: 18/06/2019 12:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 18/06/2019 12:23
Συναντήσαμε την Ελλη Γλύτσου λίγο μετά την πρώτη παρουσίαση της ΒΝΙ στην Καλαμάτα πριν τις εκλογές και μιλήσαμε μαζί της για τη νέα αναπτυξιακή πρόταση που φέρνει στο χώρο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων η ΒΝΙ.
 
Κυρία Γλύτσου, τι ακριβώς είναι η ΒΝΙ;
 
Η ΒΝΙ είναι μια μέθοδος ανάπτυξης και είναι σχεδιασμένη αποκλειστικά για ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερους επαγγελματίες. Αφορά όλα τα επαγγέλματα, αρκεί κάποιος να είναι κάποια χρόνια στην αγορά, να είναι καλός σε αυτό που κάνει, και να θέλει να αναπτύξει το πελατολόγιό του.
Δηλαδή στην παρουσίασή σας ανακοινώσατε ότι θα κάνετε στην πόλη μας την πρώτη ομάδα της Καλαμάτας. Θέλετε να μας εξηγήσετε λίγο περισσότερα για το τι είναι μια ομάδα, και ποιο είναι το σχέδιό σας για την Καλαμάτα;
Μια ομάδα ΒΝΙ είναι περί τους 30-40 επαγγελματίες από διαφορετικά επαγγέλματα, οι οποίοι εκπαιδεύονται στο σύστημα και ακολουθούν μια δομημένη διαδικασία εβδομαδιαίων συναντήσεων συγκεκριμένη ημέρα και ώρα προκειμένου να ανταλλάσσουν μεταξύ τους επαγγελματικές συστάσεις. Είναι ένα σύστημα που βασίζεται στη φιλοσοφία του «Όποιος δίνει, παίρνει», δηλαδή ο ένας βοηθάει τον άλλο και έτσι όλοι αναπτύσσονται παράλληλα. Για να υποστηριχτεί αυτή η διαδικασία και να είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματική για κάποιον που γίνεται μέλος, η ΒΝΙ μας προσφέρει δομή, κανονισμούς, καταγραφή αποτελεσμάτων κλπ, αλλά και μια μοναδική καταπληκτική ιδέα: σε κάθε ομάδα υπάρχει ένας μόνο από το κάθε επάγγελμα, και άρα δεν υπάρχει ανταγωνισμός, παρά μόνο συνεργασία. Παρουσιάσαμε τη ΒΝΙ στην Καλαμάτα, γιατί υπάρχουν κάποιοι εξαιρετικοί επαγγελματίες οι οποίοι έχουν ενδιαφερθεί σοβαρά και μας ζήτησαν να τους φτιάξουμε ομάδα στη Μεσσηνία.
Ακούγεται απλό και ταυτόχρονα περίεργο, γιατί γνωρίζουμε όλοι διάφορα συστήματα ανταλλαγής υπηρεσιών μεταξύ εταιριών και εκπτωτικά κλάμπ. Η ΒΝΙ είναι κάτι τέτοιο;
Η ΒΝΙ είναι κάτι μοναδικό παγκοσμίως, είναι ένα σύστημα υποστήριξης & ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών σε 80 χώρες τα τελευταία 35 χρόνια. Προάγει το υγιές επιχειρείν και βασίζεται στην εμπιστοσύνη. Η ιδέα είναι απλή: άνθρωποι μη ανταγωνιστικών επαγγελμάτων οι οποίοι αποφασίζουν να συνεργαστούν μεταξύ τους προκειμένου να επιτύχουν. Η ΒΝΙ έχει δώσει σχήμα στην ανάγκη αυτή δημιουργώντας τεχνογνωσία, εκπαιδεύσεις, εργαλεία καταμέτρησης αποτελεσμάτων, και πολλά προγράμματα προσωπικής και επαγγελματικής υποστήριξης, όλα σε μια μόνο συνδρομή. Χωρίς μικρά γράμματα, είναι μια πρόταση για τον επαγγελματία η οποία στηρίζει και αναπτύσσει το επιχειρείν του, παράλληλα με τη δουλειά του, κάθε μέρα.
 
Υπάρχουν μέλη στην Ελλάδα, πόσο καιρό λειτουργεί η ΒΝΙ στην Ελλάδα και ποια είναι τα αποτελέσματα των μελών σε τζίρους;
 
Ομάδες ΒΝΙ έχουμε δημιουργήσει προς το παρόν μόνο στο νομό Αττικής, και έχουμε αρκετά μέλη από πολλούς κλάδους: ιδιοκτήτες καταστημάτων λιανικής, ιδιοκτήτες αλυσίδων franchise, δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς, κατασκευαστές, εμπόρους χονδρικής ή λιανικής σε καταναλωτικά προιόντα, παραγωγούς, πανελλαδικούς χονδρέμπορους, λογιστές, συμβούλους, διαφημιστές, κλπ
Η ΒΝΙ είναι μέθοδος και για να έχει κάποιος αποτελέσματα πρέπει να την ακολουθήσει. Δηλαδή δεν είναι μαγική διαδικασία, ούτε γίνεται κάποιος μέλος και σε μερικές εβδομάδες αυξάνει το τζίρο του. Μοιάζει λίγο σαν το γυμναστήριο: αν θέλεις βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης και του σώματος πρέπει να το εντάξεις στο πρόγραμμά σου. Τα δραστήρια και βοηθητικά μέλη μας δηλώνουν ότι έχουν αύξηση τζίρου ως και 70% ετησίως.
Και τα μέλη σας που ΔΕΝ ακολούθησαν το σύστημα; Γιατί όλοι ξέρουμε πώς ο περισσότερος κόσμος γράφεται στο γυμναστήριο αλλά δεν πηγαίνει:
Η ίδια η ομάδα αποφασίζει ποια μέλη είναι βοηθητικά και ποια όχι. Η ιδέα είναι ότι έρχονται όλοι στη ΒΝΙ για να βοηθήσουν, και από αυτό προκύπτει ότι βοηθούνται. Επειδή όπως ανέφερα και νωρίτερα η ΒΝΙ έχει δομή, υπάρχει μια onlineπλατφόρμα στην οποία το κάθε μέλος καταγράφει τις συστάσεις που έδωσε. Όταν λοιπόν κάποιος δεν δίνει συστάσεις, ή δίνει κακής ποιότητας συστάσεις, τότε τα ίδια τα μέλη αποφασίζουν ότι δεν τον θέλουν στην ομάδα τους.
 
Πώς μπορεί κάποιος να μάθει περισσότερα για τη ΒΝΙ; Υπάρχει κάποιος επίσημος εκπρόσωπός σας στην Καλαμάτα;
 
Δεν έχουμε ακόμη εκπρόσωπο της ΒΝΙ στη Μεσσηνία, άρα όποιος ενδιαφέρεται να κάνει αίτηση για μέλος στην πρώτη μας ομάδα στην Καλαμάτα μπορεί να μας καλέσει στο γραφείο της Αθήνας στο 2106429994, να ζητήσει εμένα ή τον Πάνο Χρόνη και να μιλήσουμε. Όσοι ενδιαφέρονται θα πρέπει να κάνουν το πρώτο βήμα και να μας καλέσουν άμεσα γιατί όπως σας είπα επιλέγουμε έναν σε κάθε επάγγελμα στην κάθε ομάδα και για το 2019 έχουμε προγραμματίσει μόνο δύο ομάδες στην περιοχή της Μεσσηνίας. Τις πρώτες πληροφορίες μπορεί ο αναγνώστης σας να τις κοιτάξει και onlineστο www.bni-greece.com
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις