«Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου στο Θέατρο Νηπιαγωγείο

Πρώτη Δημοσίευση: 24/04/2019 09:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/04/2019 09:08
Την παράσταση «Το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολάι Γκόγκολ με τον Δημήτρη Κωνσταντίνου φιλοξενεί το Θέατρο Νηπιαγωγείο στις 11 και 12 Μαΐου, στο χώρο του (Λεΐκων 24, τηλέφωνο κρατήσεων 6948930181).
Να σημειωθεί πως η παράσταση πήρε το Α΄ Βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου στο Plovdiv (Φιλιππούπολη) το 2008.
Πανάκριβα πληρωμένη ευαισθησία. Ποιητική ενάργεια αγορασμένη με αβάσταχτο πόνο, με ολοκληρωτική θυσία. Αυτό μαρτυρεί το ‘’Ημερολόγιο ενός τρελού’’ με σαφήνεια αληθινά προφητική, για το δρόμο που ακολούθησε ο ίδιος ο Γκογκόλ, που πήγε στην τρέλα και στο θάνατο στην ηλικία που έχει ακριβώς στο ‘’Ημερολόγιο’’ ο ήρωάς του Ποπρίστσιν.
Η θεατρική πραγματοποίηση του ‘’Ημερολογίου’’ υψώνει τη συναρπαστική αυτή πορεία προς τη μοναξιά σε τρομακτική δύναμη. Η διάσταση της μοναξιάς γίνεται πανανθρώπινη. Ως θεατρικό κοινό, ως κοινωνικό σύνολο, γινόμαστε συμμάρτυρες αυτής της συνείδησης που βυθίζεται στη σκιά αυτής της τόσο παράδοξης πυραμίδας, όπου η φωνή των σκυλιών τού φαίνεται η πιο ‘’ανθρώπινη’’.
Μέσα από τη μοναξιά του Ποπρίστσιν, μέσα από τις ταπεινώσεις και τα όνειρά του, τις εξεγέρσεις και τις μεγάλες πίκρες του, η τρέλα ψάχνει να βρει ψηλαφητά το δρόμο της. Το ‘’Ημερολόγιο’’ είναι μια σειρά από εκκινήσεις που ανακόπτονται ως τη στιγμή που τίποτα δε θα μπορέσει πια να συγκρατήσει στον ξέφρενο καλπασμό της την παραφροσύνη
 
Συντελεστές
Μετάφραση: Γεννάδιος Πάτσης
Σκηνοθεσία: Μόνικα Βασιλείου
Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Αγαθονικιάδη
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Αναστασίου
Φωτισμοί: Δημήτρης Μαργαρίτης
Στο ρόλο του Αυξέντιου Ιβάνοβιτς Ποπρίστσιν ο Δημήτρης Κωνσταντίνου.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις