«Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» σήμερα από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 12/01/2017 11:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/01/2017 11:05
Την ταινία «Το τρένο θα σφυρίξει τρεις φορές» θα προβάλει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας  σήμερα στις 9.30 το βράδυ, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Εργατικού Κέντρου.
Λίγο μετά το γάμο του και λίγο πριν από την απόσυρσή του, o σερίφης Γουίλ Κέιν λαμβάνει μια ειδοποίηση ότι περίπου σε μιάμιση ώρα το τρένο που φτάνει στη μικρή πόλη, θα μεταφέρει τον κακοποιό που ο ίδιος είχε καταδικάσει σε θάνατο, αλλά ο κυβερνήτης τού έδωσε χάρη και αποφασίζει να μείνει στην πόλη, η οποία του χρωστάει την εξυγίανσή της, για να την υπερασπιστεί.
Ο διωγμένος από το Χόλυγουντ σεναριογράφος και συμπαραγωγός, Καρλ Φόρμαν, παραδίδει μια ξεκάθαρη αλληγορία για το πολυκερδές κινηματογραφικό σύστημα που δεν μπορεί να προστατέψει τους ανθρώπους του, ο ταλαντούχος Φρεντ Τσίνεμαν φιλοτεχνεί ένα γουέστερν για όλους εκείνους που δεν τους αρέσουν τα γουέστερν και ο Γκάρυ Κούπερ συνθέτει ένα ρόλο που θα τον ακολουθεί για πάντα.
Σχεδόν σε απόλυτο συγχρονισμό του κινηματογραφικού με τον πραγματικό χρόνο, με εντυπωσιακή και ταυτόχρονα επαναστατική κινηματογράφηση, με τη χρήση διαφόρων οπτικών τεχνασμάτων, όπου τα κάδρα εναλλάσσονται με γρήγορους ρυθμούς, οι χρονοδείκτες πάντα παρόντες, προκαλούν την ένταση με τους συνεχείς τους χτύπους, η ταινία αποτελεί την αποθέωση της συγχρονισμένης γραμμικής αφήγησης.
Υπό τους ήχους της κλασσικής εμβληματικής μουσικής επένδυσης, κατατάσσεται δικαίως ως μία από τις σημαντικότερες ταινίες που έχουν γυριστεί και σίγουρα η καλύτερη του είδους της, με αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική και ιστορική αξία στην ιστορία του παγκόσμιου σινεμά.
Είσοδος: 4 ευρώ, ελεύθερη για νέους κάτω των 18 ετών.


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις