«Τσακώνα»: Η ελληνική γέφυρα που πάει για παγκόσμια βράβευση

Πρώτη Δημοσίευση: 24/03/2017 17:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/03/2017 17:08
Η σπουδαιότητα της γέφυρας Τσακώνας, από τεχνολογικής και κατασκευαστικής άποψης, αναδείχτηκε στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα από την ΕΕΤΕΜ Αχαΐας.
Όπως αναφέρθηκε, έχει προταθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Κατασκευής Γεφυρών για βράβευση, ενώ το έργο σε κάθε φάση του ήταν και μία μελέτη, τόσο επιστημονική όσο και κατασκευαστική.
Το έργο αυτό, όπως παρουσιάσθηκε και αναλύθηκε τόσο από μέρους των μελετητών όσο και από την εταιρεία, αναδεικνύει πόσο σημαντικό ήταν μετά τη Γέφυρα του Ρίου, κι αυτό ακριβώς δείχνει ότι δεν έχει προταθεί τυχαία από την Παγκόσμια Οργάνωση Κατασκευής Γεφυρών για βράβευση.
Τέτοια έργα είναι τόσο σημαντικά από επιστημονική άποψη, όσο και από τεχνική, διότι η θεωρία συναντά την πράξη και θα πρέπει να παρακολουθούν όλοι οι Μηχανικοί την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δε φτάνει το πτυχίο που αποκτήσαμε, αλλά η παρακολούθηση του τρόπου κατασκευής των τεχνικών έργων και η εξέλιξη των υλικών και μέσων αυτών σήμερα.
Το έργο αυτό από μόνο του δεν είναι σπουδαίο στην κατασκευή του μόνο, αλλά και στη λειτουργία του, αφού καθημερινά το χρησιμοποιούν δεκάδες χρήστες και μέσα για τη μετακίνησή τους από Κόρινθο-Καλαμάτα. Η διασφάλιση της ασφαλούς λειτουργίας γίνεται On line παρακολούθηση, όπως εξήγησε ο κ. Μάνος Λαριντζάκης, τόσο από τα γεωλογικά φαινόμενα, σεισμού, περιβαλλοντικά, καιρικά.
Πηγή: economy365.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις