«Τόπος Ζωής»: Μια βόλτα με το ποδήλατο στην Καλαμάτα

Πρώτη Δημοσίευση: 28/03/2019 17:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 28/03/2019 17:15
Ένας τόπος ιδανικός για το ποδήλατο είναι η Καλαμάτα, αφού έχει εξαιρετικό κλίμα, ιδιαίτερο ισοκλινές έδαφος χωρίς απότομες υψομετρικές εξάρσεις και παράλληλα προσφέρει ατελείωτες ομορφιές σε όσους αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο ως βασικό μεταφορικό μέσο.
Πέρα από νεότερη, ανεξάρτητη και ακομμάτιστη, η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ είναι και η παράταξη που σχεδόν όλα τα μέλη της χρησιμοποιούν το ποδήλατο συχνά για τις μετακινήσεις τους στην πόλη, επομένως μας απασχολεί ιδιαίτερα η υποδομή των ποδηλατόδρομων, αλλά και η δική μας κυκλοφοριακή αγωγή ως ποδηλάτες.
Κάνοντας μια βόλτα στην πόλη, καταγράψαμε όλες τις ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα στην Καλαμάτα: ακατάλληλα, σκληρά υλικά ως επίστρωση των ποδηλατόδρομων, λακκούβες και φθορές σε αρκετά σημεία, ελλιπής σήμανση, απουσία διασύνδεσης ολόκληρης της ανατολικής συνοικίας της πόλης, επικίνδυνες διαβάσεις σε κυκλοφοριακά φορτισμένους κόμβους, ανύπαρκτοι ποδηλατόδρομοι σε οδούς με επαρκές πλάτος (όπως η Βασ. Γεωργίου, η Ακρίτας και η Ηρώων) ή σε περιοχές με έντονο νεανικό στοιχείο, όπως το Πανεπιστήμιο.
Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι η ποδηλασία αποτελεί τρόπο ζωής, ένα οικολογικό, αθλητικό, μεταφορικό μέσο, που μπορεί να βοηθήσει πολύ στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης μας, αρκεί να επισκευαστούν και να ενισχυθούν οι κατάλληλες υποδομές και να προωθηθεί η συνεχής εκπαίδευση σε οδηγούς και ποδηλάτες. Με λίγη περισσότερη προσπάθεια, η πόλη μας μπορεί να γίνει ακόμη πιο φιλόξενη για τα ποδήλατά μας, εξάλλου εκείνα όπως τα όνειρά μας ξέρουν από ανηφοριές…
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις