«Χαμένα στη μετάφραση» στελέχη του Τατούλη ύστερα από τη συνάντηση στην «Πειραιώς»

Πρώτη Δημοσίευση: 20/09/2018 18:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/09/2018 18:29
Φωτογραφία από την επίσκεψη Αυγενάκη στην Τρίπολη, τον περασμένο Ιούνιο
Δηλώσεις στο «Θ» Χρονά, Γκούνη και Μπούζα
 
 
Συμπόρευση με απόφαση Μητσοτάκη για Περιφέρεια ζήτησαν τα κεντρικά στελέχη του κόμματος στη χθεσινή σύσκεψη στην Αθήνα 

 
Παρουσία του τομεάρχη του κόμματος για την Πελοπόννησο Μάκη Βορίδη, του γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη, του γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσου Γαϊτάνη, καθώς και του Μεσσήνιου στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην «Πειραιώς» η συνάντηση με τα «γαλάζια» στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Θάρρους», τα κεντρικά στελέχη ενημέρωσαν για την απόφαση του κόμματος να μη συμπορευθεί με τον Πέτρο Τατούλη στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Παράλληλα, ζήτησαν ενότητα και συμπόρευση γύρω από την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία πρόκειται να ανακοινώσει ο ίδιος κατά το επόμενο διάστημα. Στη συνέχεια ζήτησαν από τα στελέχη να τοποθετηθούν καταθέτοντας τις απόψεις τους.
Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν οι τρεις σύμβουλοι που ανήκουν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στην παράταξη Τατούλη, Άγγελος Χρονάς, Αντωνία Μπούζα και Απόστολος Γκούνης. Αντιθέτως, δεν παρευρέθησαν η Ελένη Αλειφέρη και ο Περικλής Μαντάς, που ούτως ή άλλως έχουν «χωρίσει» τους δρόμους τους με τον Πέτρο Τατούλη.
Κατά τις τοποθετήσεις των στελεχών της Περιφέρειας ξεκάθαρη «γραμμή» υπέρ του κόμματος πήραν οι Χρονάς, Παναγιωτοπούλου, Τζαφεράκος και Αντωνόπουλος. Αρκετοί, δε, περιφερειακοί σύμβουλοι τοποθετήθηκαν «διπλωματικά», ενώ άλλοι τάχθηκαν στο πλευρό του νυν περιφερειάρχη, μεταξύ αυτών και τα στελέχη από τη Μεσσηνία Αντωνία Μπούζα και Απόστολος Γκούνης.
Σε επικοινωνία μας με τον Άγγελο Χρονά, μας επιβεβαίωσε ότι ουσιαστικά τους ανακοινώθηκε το «διαζύγιο» με τον Πέτρο Τατούλη, καθώς η υποψηφιότητά του, όπως τους είπαν, δε συμβαδίζει με τη λογική του κόμματος. Ο ίδιος κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι πρόκειται να συμπορευτεί με τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αντιθέτως, ο Απόστολος Γκούνης μάς ανέφερε ότι δεν τους ανακοινώθηκε το διαζύγιο με τον νυν περιφερειάρχη, αλλά τους ζητήθηκε συμπόρευση με την απόφαση του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν αυτή ανακοινωθεί. Παράλληλα, ο κ. Γκούνης εξέφρασε την άποψη ότι δεν τους δόθηκε καμία ουσιαστική απάντηση στα όσα τέθηκαν από την πλευρά τους σχετικά με το πώς φθάσαμε στο σημείο να αμφισβητείται ο νυν περιφερειάρχης, ακόμα και από τον αντιπρόεδρο του κόμματος Α. Γεωργιάδη.
Τα όσα μας είπε ο κ. Γκούνης επιβεβαίωσε και η κα Μπούζα σε επικοινωνία μας μαζί της. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι τους τονίστηκε πως το κόμμα δεν έχει «απορρίψει» τον Πέτρο Τατούλη και θα ληφθούν υπ’ όψιν όσα συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη, που κράτησε περισσότερες από δυο ώρες.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι σύσσωμα τα στελέχη της «Νέας Πελοποννήσου» υπερασπίστηκαν το έργο του Πέτρου Τατούλη.
Σε ερώτημά μας για τα όσα είπε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, η κα Μπούζα απάντησε ότι σε δική της επικοινωνία με στελέχη του κόμματος της απάντησαν ότι ο αντιπρόεδρος εκφράζει προσωπικές του απόψεις!
Όπως γίνεται αντιληπτό, το επόμενο διάστημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας, αλλά και τα ρεπορτάζ των «αθηναϊκών Μέσων» που φέρουν ως κλεισμένη» την υποψηφιότητα Νίκα, μένει να δούμε τι θα πράξουν τα «γαλάζια» στελέχη στην Πελοπόννησο και αν το κόμμα ακολουθήσει ανάλογη «γραμμή» με όσα συνέβησαν στην Περιφέρεια της Ηπείρου.

του Κώστα Γαζούλη «Νέα Πελοπόννησος»: Ενωμένη και δυνατή μαζί με τους πολίτες για τη μεγάλη νίκη στις εκλογές του Μαΐου
 
Λόγος για αγέρωχη πολιτική στάση που κράτησαν τα εκλεγμένα μέλη της «Νέας Πελοποννήσου» κατά τη συνάντηση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, γίνεται σε ανακοίνωση της παράταξης και του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Όπως σημειώνεται: «Είμαι απολύτως ικανοποιημένος και υπερήφανος για την αγέρωχη πολιτική στάση που κράτησαν τα εκλεγμένα μέλη της “Νέας Πελοποννήσου” στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνάντησή τους στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. Δημοσίως τους συγχαίρω, γιατί απέδειξαν ότι είναι απολύτως προσηλωμένοι στο συμβόλαιο που υπογράψαμε μαζί με τους πολίτες το 2014. Όλοι μαζί, το σύνολο της παράταξης της “Νέας Πελοποννήσου”, σε αρραγή σύνθεση, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε εκ νέου τη μάχη, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των συμπολιτών μας το Μάιο του 2019.
Το μεγάλο έργο που επιτελούμε στην Πελοπόννησο και η συνεργασία μας με όλους τους θεσμούς είναι η μεγάλη μας παρακαταθήκη για μια μεγάλη νίκη το 2019. Μαζί με τους πολίτες προετοιμαζόμαστε για την Πελοπόννησο του αύριο, με ελπίδα, με δημιουργία και με σκληρή δουλειά».Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις