«KALAMATA OLIVE OIL AWARDS»: Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός ποιότητας ελαιολάδου

Πρώτη Δημοσίευση: 14/04/2019 08:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/04/2019 08:16
Με την επιστημονική επιμέλεια του ΕΛΓΟ Δήμητρα
 
 
Με την επιστημονική επιμέλεια του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, διεξήχθη προχθές και ολοκληρώθηκε χθες (12-13 Απριλίου), στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην Καλαμάτα, ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποιότητας Εξαιρετικά Παρθένου Ελαιολάδου «KALAMATA OLIVE OIL AWARDS», στο πλαίσιο του 5ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τριάντα ελαιόλαδα απ’ όλες τις ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.
Επικεφαλής του πάνελ γευσιγνωστών ήταν η Έφη Χριστοπούλου, ενώ για πρώτη φορά υπήρχε γευσιγνώστης και από το εξωτερικό. Πρόκειται για την γευσιγνώστρια κα Monika Solinska. Όλα τα μέλη του πάνελ ήταν γευσιγνώστες που συμμετέχουν σε διαπιστευμένα πάνελ στην Ελλάδα.
 Η απονομή των βραβείων έγινε χθες το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο του Elite City Resort (αίθουσα «μανιτάρι»). Πρώτο βραβείο κέρδισε το ελαιόλαδο "Κύκλωπας" από την Αλεξανδρούπολη, το δεύτερο με την ονομασία ENCARDIA από την Λακωνία και το τρίτο βραβείο κέρδισε το ελαιόλαδο MALVA, επίσης από τη Λακωνία.
Παράλληλα με την απονομή υπήρξε και τιμητική βράβευση προσωπικοτήτων που έχουν συμβάλλει στην ανάδειξη του Μεσσηνιακού Ελαιολάδου (Αντώνης Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Μανιατάκης και Ματούλα Κουβάτσου) καθώς και εκδήλωση food pairing από την ομάδα OLIVERSE. Τον διαγωνισμό στήριξε ως χορηγός η εταιρεία ελαιουργικών μηχανημάτων POLAT.
Α.Π.



Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις