Άκαρπη η επένδυση στο Τουριστικό Ταϋγέτου – Αποχώρησε ο μέχρι σήμερα επενδυτής

Πρώτη Δημοσίευση: 24/01/2018 09:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 24/01/2018 09:39
Άγονη αποδείχτηκε η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για αξιοποίηση του Τουριστικού στον Ταΰγετο. Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της χθεσινής Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, εγκαταλείφθηκε η επένδυση, καθώς ο Ουκρανός επιχειρηματίας που είχε αναλάβει την ενοικίασή του απευθύνθηκε στο Δήμο Καλαμάτας και ζήτησε να αποχωρήσει από τη σχετική σύμβαση.
Το Τουριστικό είναι κλειστό εδώ και πολλές μέρες, ενώ ο επενδυτής δεν προχώρησε σε καμία εργασία για την επισκευή του ξενώνα, παρά μόνο εκμεταλλεύτηκε τους προηγούμενους μήνες την καφετέρια. Την είδηση ανακοίνωσε το μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και  αντιδήμαρχος Δημήτρης Δημόπουλος.
Προηγουμένως ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, είχε ζητήσει ενημέρωση για το τι γίνεται με το Τουριστικό (αλλά και το ξενοδοχείο Βασιλικόν στον πεζόδρομο της Αριστομένους).
Η σύμβαση για την παραχώρηση του Τουριστικού έχει υπογραφεί από τον Αύγουστο του 2016 και έχει διάρκεια 50 χρόνων. Σύμφωνα με αυτή, τα έργα για την επισκευή του ξενώνα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί σε βάθος δύο χρόνων, με δαπάνες του επενδυτή, ενώ το μίσθωμα ήταν 2.000 ευρώ το μήνα.
 
Το χρονικό της κατασκευής
Σύμφωνα με σχετικό κείμενο της δρος Δήμητρας Σταθοπούλου-Καπετανάκη, το 1960 η Νομαρχία Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος για την τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας, έπειτα από εισήγηση του τότε νομάρχη Χρήστου Κιτσίδη, αποφάσισε την ανέγερση του «Ορεινού Καταφυγίου Ταϋγέτου». Την εκπόνηση της σχετικής τεχνικής μελέτης ανέλαβε ο Κωνσταντίνος Κουτουμάνος, πολιτικός μηχανικός του υπουργείου Εσωτερικών. Την εκτέλεση του έργου ανέλαβε, κατόπιν διαταγής της Νομαρχίας, η Κοινότητα Αλαγονίας (παρά τις επιφυλάξεις της) με τη σύναψη δανείου από το Δημόσιο (Λογαριασμός Δημοσίων Επενδύσεων-Μεγαλύτερα Κοινωφελή Έργα).
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις