Άλλη μια πρωτιά στην Πάτρα για την Καλαματιανή ΤΟΛΜΗ

Πρώτη Δημοσίευση: 26/10/2017 09:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 26/10/2017 09:17
Την πρώτη θέση  στον αγώνα «Double Handed 2017» του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών για σκάφη ανοικτής θάλασσας κατέκτησε το σκάφος ΤΟΛΜΗ του ΙΟΝΕ. Ο αγώνας, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο, περιείχε μία ιστιοδρομία 12 ναυτικών μιλίων και είχε την ιδιαιτερότητα ότι σε κάθε σκάφος επέβαιναν μόνο δύο άτομα, ο κυβερνήτης και ένα άτομο ακόμα ως πλήρωμα. Στην ΤΟΛΜΗ πλήρωμα ήταν ο Γιάννης Σαραντόπουλος (κυβερνήτης) και ο Κώστα Λημνιός.
Το Καλαματιανό πλήρωμα παρά την άσχημη εκκίνηση, τερμάτισε μετά από 03:22:15 και βρέθηκε στην 1η θέση, 17 δευτερόλεπτα μπροστά από το δεύτερο σκάφος σε διορθωμένο χρόνο, σύμφωνα με το σύστημα ισοζυγισμού. Οι καιρικές συνθήκες (Α-ΒΑ 2-3 μποφόρ) ευνόησαν τα σκάφη να πλεύσουν γρήγορα και να βιράρουν τα μπαλόνια στις πλεύσεις που το επέτρεπαν, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό.
Συμμετοχή στο 1ο Κύπελλο Ιονίου στη Λευκάδα
Αντίθετα από την προγραμματισμένη συμμετοχή στο event “Μοναχικός Πλους 2017” την περασμένη Κυριακή, η ομάδα αναχώρησε το Σάββατο το απόγευμα για την Λευκάδα ώστε να συμμετάσχει στο 1ο Κύπελλο Ιονίου, μια συνδιοργάνωση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Μαρίνας Γουβιών Κέρκυρας, του Ναυτικού Ομίλου Λευκάδας, του Αθλητικού Ομίλου Ιθάκης «Η Πρόοδος» και του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πρέβεζας. Ο συγκεκριμένος αγώνας, που διοργανώνεται για πρώτη φορά, θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 20 συμμετοχές και αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι ιστιοδρομίες θα διεξαχθούν 27-29 Οκτωβρίου και ο αγώνας θα αποτελείται από πέντε (5) ιστιοδρομίες ελεγχόμενου στίβου (όρτσα- πρίμα ή τριγωνικές) και μία (1) παράκτια ιστιοδρομία. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου, πλησίον της νήσου Λευκάδας, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις