Άμεση μονιμοποίηση εκπαιδευτικών ζητά ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας

Πρώτη Δημοσίευση: 15/01/2019 20:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/01/2019 20:17
«Ζητάμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων αναπληρωτών, αφού, αφενός, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χρόνων στην εκπαίδευση και, αφετέρου, όλα αυτά τα χρόνια αναπληρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό», επισήμανε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας, Δέσποινα Στυλιανού, με αφορμή την απεργία της ΔΟΕ και αιτία το νέο σύστημα προσλήψεων της απερχόμενης κυβέρνησης!
Στη συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τριφυλίας, η κα Στυλιανού, έχοντας πλάι της την αντιπρόεδρο Μαρία Πέππα και τη γραμματέα Αγγελική Μιχαλαρέα, σημείωσε: «Για άλλη μια φορά ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος με προειλημμένες αποφάσεις που αφορούν στο μέλλον και κρίνουν την τύχη χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων. Το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων μονίμων και αναπληρωτών, έτσι όπως ψηφίστηκε από την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων  την Παρασκευή 11/1/2019 και τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων τη Δευτέρα 14/1/2019, οδηγεί στην απόγνωση χιλιάδες συμβασιούχους – αναπληρωτές. Το άρθρο 57, που αφορά στα κριτήρια για την κατάρτιση αξιολογικού πίνακα εκπαιδευτικών Γενικής Εκπαίδευσης, παγιώνει έναν ανελέητο ανταγωνισμό μεταξύ των συναδέλφων και τους οδηγεί σ’ έναν “αγώνα δρόμου” για την απόκτηση επιπλέον προσόντων και πιστοποιήσεων, με πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος και με μοναδικό σκοπό ν’ αποδεικνύουν συνεχώς ότι είναι “ικανοί”, “άξιοι” κaι “επαρκώς καταρτισμένοι”!
Η προϋπηρεσία που με τόσους κόπους και θυσίες κατοχύρωσαν, παύει να έχει πρωτεύουσα θέση στις προϋποθέσεις πρόσληψης και μονιμοποίησης…
[…] Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Τριφυλίας ενώνει τη φωνή του με κάθε φωνή διαμαρτυρίας. Ζητάμε την άμεση μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων αναπληρωτών, αφού, αφενός, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες χρόνων στην εκπαίδευση και, αφετέρου, όλα αυτά τα χρόνια αναπληρώνουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Έτσι και το βασικό τους πτυχίο και η προϋπηρεσία θα αποκτήσουν την αξία που πρέπει στη διαδικασία διορισμών – προσλήψεων.
Νιώθουμε οργή και αγανάκτηση, γιατί οι εκπαιδευτικοί είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που, ενώ διαθέτουν πιστοποίηση του γνωστικού τους αντικειμένου (είναι όλοι τους κάτοχοι τίτλων σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης), καλούνται ν’ αποδεικνύουν εκ νέου και συνεχώς την επιστημονική τους επάρκεια. Κάτι τέτοιο δε συμβαίνει σε καμία άλλη κατηγορία εργαζομένων, είναι άδικο και σίγουρα δηλώνει εμπαιγμό!
Το συγκεκριμένο σύστημα διορισμών – προσλήψεων αντί να ενώνει, διχάζει τους συναδέλφους, αφού τους χωρίζει σε δύο κατηγορίες: αυτούς που ευνοούνται με βάση την προϋπηρεσία κι αυτούς που ευνοούνται με βάσει τα υπόλοιπα ακαδημαϊκά προσόντα, επιφέροντας έτσι σύγχυση και απογοήτευση. 
Ενημερώνουμε όλους ότι η τακτική της διάσπασης δε θα πετύχει.
Ζητάμε κάθε αλλαγή στη δημόσια εκπαίδευση να γίνεται ύστερα από συζήτηση με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς και με μοναδικό γνώμονα τη βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Αγωνιζόμαστε για να ανοίξει ο δρόμος για μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση τις θέσεις του κλάδου, γιατί αυτό έχει πραγματική ανάγκη η δημόσια εκπαίδευση. Αγωνιζόμαστε για δωρεάν, τακτικές κι ουσιαστικές επιμορφώσεις όλων των συναδέλφων με μοναδικό γνώμονα την ανατροφοδότηση του εκπαιδευτικού έργου κι όχι τη συγκέντρωση προσόντων που αποσκοπούν στην εμπορευματοποίηση της επιστημονικής γνώσης…».

Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις