"Άνοιξη των πλήκτρων" με τη Νέλλη Σεμιτέκολο

Πρώτη Δημοσίευση: 15/04/2018 09:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 15/04/2018 09:10
Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας διοργανώνουν και φέτος την «Άνοιξη των Πλήκτρων», έναν πολύ πετυχημένο θεσμό πιανιστικών ρεσιτάλ, αλλά και, γενικότερα, συναυλιών με πληκτροφόρα όργανα.
Ο φετινός κύκλος αποτελεί μια σημαντική στιγμή για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, καθώς είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένος σε μία από τις σημαντικότερες Ελληνίδες πιανίστριες, τη Νέλλη Σεμιτέκολο, που αποτελεί εδώ και 33 χρόνια τον ακρογωνιαίο λίθο της τάξης Πιάνου του Ωδείου.
Η παρουσία της, η προσωπικότητά της και η ακούραστη προσφορά της, όλα αυτά τα χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα η τάξη Πιάνου του Ωδείου να έχει προσφέρει πλήθος σημαντικών πιανιστών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
Ο κύκλος και φέτος πραγματοποιείται με τη σημαντική χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου & Βικτωρίας Καρέλια και τη στήριξη του Συλλόγου «Τέρψις».
Ο κύκλος ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου, με ένα ρεσιτάλ με τίτλο «In Blue and White», με την Ερατώ Αλακιοζίδου σε συναυλία-παρουσίαση της ομώνυμης δισκογραφικής παραγωγής με έργα Ελλήνων συνθετών.
Στη συνέχεια, την Κυριακή 22 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη Νέλλη Σεμιτέκολο σε μια βραδιά με έργα - σταθμούς του πιανιστικού ρεπερτορίου.
Την Τετάρτη 25 Απριλίου, επίσης στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, θα φιλοξενηθεί ο βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος.
Την Κυριακή 29 Απριλίου, ξανά στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ο διαπρεπής πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης θα παρουσιάσει τα πιανιστικά έργα του Μάνου Χατζιδάκι.
Στη συνέχεια, το Μάιο, κορυφώνεται ο κύκλος αρχικά με μια συναυλία- διάλεξη του πιανίστα Κώστα Γαλάνη, με θέμα τη σχέση του Dante με τον F. Liszt, αλλά και με τον Ν. Καζαντζάκη, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας την Τετάρτη 9/5. Την Κυριακή 13 Μαΐου, στο αμφιθέατρο του Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, ο Ρώσος πιανίστας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Ιγκόρ Πέτριν, θα παρουσιάσει τις εποχές του χρόνου στα έργα των Tchaikovsky και Rachmaninoff.
Στις 20 Μαΐου, πάλι στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, η καταξιωμένη πιανίστα Ντιάνα Βρανούση θα παρουσιάσει ένα ευφάνταστο πρόγραμμα, με παράλληλο σχολιασμό από τον κριτικό και ιστορικό της μουσικής, Γιώργο Β. Μονεμβασίτη , ενώ την Τετάρτη 23 Μαΐου, στον ίδιο χώρο, ένας πολύ ταλαντούχος νέος πιανίστας και μαθητής της Νέλλης Σεμιτέκολο, ο Χρήστος Ντανάκας θα αποδώσει έργα του Ρομαντισμού και θα προετοιμάσει τη μεγάλη γιορτή του φετινού κύκλου. Αυτή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27 Μαΐου, με τίτλο "Short Stories Among Friends", στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου, όπου πρώην μαθητές, φίλοι και συνάδελφοι θα τιμήσουν τη Νέλλη Σεμιτέκολο, σε μια συναυλία αφιερωμένη σε αυτήν.
Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες του κύκλου είναι ελεύθερη.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις