Άρθρο του υποψηφίου για το Νέο Φορέα Νίκου Ανδρουλάκη στο «Θάρρος»

Πρώτη Δημοσίευση: 19/11/2017 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/11/2017 08:40
Απαιτείται αλλαγή γενιάς και νοοτροπίας 
Η δυναμική συμμετοχή περισσότερων από 210 χιλιάδων πολιτών την προηγούμενη Κυριακή έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η Κεντροαριστερά είναι εδώ, κόντρα σε κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη. Οι προοδευτικοί πολίτες αποφάσισαν να πάρουν την τύχη του χώρου στα χέρια τους, συμμετέχοντας σε μια δημοκρατική διαδικασία πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα.
Από την πρώτη στιγμή αυτού του αγώνα, επέλεξα να είμαι υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα καθώς είμαι πεπεισμένος ότι τώρα είναι η ώρα να προχωρήσουμε με αποφασιστικότητα μπροστά, με αλλαγή γενιάς και νοοτροπίας. Μετά από τα τελευταία δύσκολα χρόνια και το μεγάλος ιστορικό βάρος που κλήθηκε να σηκώσει, η δημοκρατική παράταξη οφείλει να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση της και να πάψει να διαδραματίζει ρόλο κομπάρσου στο πολιτικό σκηνικό. Το πρώτο βήμα έγινε, απομένει ακόμα ένα αυτή την Κυριακή.
Στόχος μου είναι να συμβάλω στη δημιουργία ενός αληθινά νέου και δημοκρατικού κόμματος που θα απαντά στα προβλήματα της Ελλάδας του 2017 κι όχι που θα αναλώνεται σε ανούσιους μικροπολιτικούς καυγάδες. Ζητώ τη στήριξη εκείνων που θέλουν να προσφέρουν κάτι στον τόπο κι όχι εκείνων που θέλουν απλώς να γίνουν κάτι. Χωρίς τις καταστροφικές νοοτροπίες του βολέματος που ζημίωσαν τον τόπο και την παράταξη. Δεν υπάρχει πια καιρός για μισόλογα και συμβιβασμούς, ήρθε η ώρα της ατομικής και συλλογικής υπέρβασης.
Οι πολίτες που συνάντησα στις περιοδείες μου ανά την Ελλάδα δεν μου ζήτησαν ούτε ρουσφέτια ούτε προσωπικές εξυπηρετήσεις. Η αγωνία τους είχε να κάνει με το αν αξίζει πια κανείς να ασχολείται με τα κοινά, αν οι έννοιες της αξιοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης έχουν χάσει πια την αξία τους, αν έχουν απλώς υποβαθμιστεί σε προεκλογικά συνθήματα κάθε πολιτικού χώρου. Αυτή η καχυποψία απέναντι στο πολιτικό σύστημα είναι που με κάνει να ζητώ επίμονα την αλλαγή γενιάς, την οριστική ρήξη με το παρελθόν.
Με τη μαζική συμμετοχή τους στον πρώτο γύρο, οι πολίτες μας έδειξαν με τρόπο σαφή ότι ελπίζουν σε εμάς, ότι έχουν ακόμα προσδοκίες κι απαιτήσεις από το χώρο της Κεντροαριστεράς. Πρέπει να σταθούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους, δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί ο ενθουσιασμός τους.
Ήρθε η ώρα να βγει μπροστά η γενιά της κρίσης, να ακουστεί η φωνή εκείνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα αλλά και εκείνων που έμειναν και παλεύουν καθημερινά κόντρα σε όλες τις δυσκολίες. Τώρα που μετρηθήκαμε και είμαστε πολλοί, τώρα που μετά από χρόνια πολυδιάσπασης και εσωστρέφειας είμαστε όλοι ξανά μαζί, τώρα είναι που πρέπει να αφήσουμε οριστικά πίσω μας τα πρόσωπα και τις πρακτικές που πλήγωσαν τον χώρο και την παράταξη.
Ραντεβού ξανά στις κάλπες της 19ης Νοεμβρίου. Με την εκ νέου δυναμική συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών, η χώρα μπορεί να αποκτήσει ένα ισχυρό και ζωντανό κόμμα που θα αγωνιστεί για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Για να γίνει ένα αποφασιστικό βήμα προς την ανάκτηση της εθνικής μας αυτοπεποίθησης, για να πάψει η χώρα να είναι εγκλωβισμένη στον μίζερο δικομματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως θα έλεγε και ο ποιητής, ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις