Άρχισαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς

Πρώτη Δημοσίευση: 11/01/2017 10:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/01/2017 10:19
Από Παρασκευή 7 έως Κυριακή 9 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί και φέτος το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς, στο συνεδριακό – εκθεσιακό κέντρο του Elite στην Καλαμάτα.
Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο πρώτων διοργανώσεων, το φεστιβάλ φέτος συνδιοργανώνεται από σημαντικούς φορείς, όπως οι: Περιφέρεια Πελοποννήσου, Επιμελητήριο Μεσσηνίας,  ΕΛΓΟ – Δήμητρα, ΣΥΜΕΠΟΠ και Α.Σ. Καλαμάτας.
Παράλληλα, τη διοργάνωση στηρίζουν το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο, το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και το Μανιατάκειον Ίδρυμα, ενώ έχουν κληθεί να συμμετέχουν κι άλλοι φορείς.
Να σημειωθεί πως το 3ο Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει:
-Το διαγωνισμό “Kalamata International Olive Oil Award – Panelaion», ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου, με μεικτό πάνελ γευσιγνωστών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Επικεφαλής του πάνελ θα είναι η κα Έφη Χριστοπούλου, εμπειρογνώμονας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας
-Συνέδριο για σημαντικές και επίκαιρες πλευρές του τομέα της ελαιοκομίας, με εισηγητές από τις ελαιοπαραγωγικές Μεσογειακές χώρες. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί φέτος στον τομέα της φυτοπροστασίας, μετά τα έντονα προβλήματα που εμφανίστηκαν στην προηγούμενη ελαιοκομική περίοδο.
-Έκθεση ελαιοκομικών προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών, μεταποίησης και εμπορίας ελιάς και ελαιόλαδου. Στο φετινό φεστιβάλ προβλέπεται ιδιαίτερο τμήμα στον εκθεσιακό χώρο για τυποποιητές, όπου θα μπορούν να εκθέτουν και να διαθέτουν τα προϊόντα τους
-Σεμινάρια σε θέματα ορθών καλλιεργητικών, περιβαλλοντικών και ελαιοκομικών πρακτικών, θέματα προώθησης, marketing κ.λπ.
Οι δε ενδιαφερόμενοι εκθέτες μπορούν από τώρα να δηλώσουν συμμετοχή στο site του φεστιβάλ: www.kalamata-olivefastival.gr. Επίσης, μπορούν να απευθύνονται και στο τηλ. 2721062151 ή στο email: [email protected].


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις