Έβγαινε από τις φυλακές Τίρυνθας, έκανε ληστείες και ξαναγύριζε

Πρώτη Δημοσίευση: 11/09/2019 18:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/09/2019 18:20
Ερευνώνται τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών
 
«Κύριος» έβγαινε από τις φυλακές της Τίρυνθας τις νύχτες, «κύριος» επέστρεφε ένας 39χρονος κρατούμενος, φορτώνοντας το κελί του με κλοπιμαία από ληστείες! Το απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε χθες με την εξιχνίαση δύο ληστειών που είχαν γίνει στις αρχές του έτους σε Αργολίδα και Αχαΐα.
Με έκπληξη οι αστυνομικοί που ερευνούσαν τις δύο ληστείες διαπίστωσαν ότι δράστης ήταν άτομο που ήδη ήταν έγκλειστο σε φυλακές, για να διαπιστώσουν στη συνέχεια, με μεγαλύτερη έκπληξη, ότι έβγαινε, έκανε τις ληστείες και επέστρεφε. Μάλιστα, στο κελί του βρήκαν κλοπιμαία!
 
Έμπαινε και έβγαινε όποτε ήθελε
Η έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, μπορεί να διήρκεσε μήνες, αλλά ξετύλιξε το κουβάρι των δύο ληστειών που διαπράχτηκαν στις 27 Φεβρουαρίου στην Πάτρα και στις 24 Μαρτίου στο Ναύπλιο.
Για τις δύο υποθέσεις υπεύθυνος είναι ένας 39χρονος Έλληνας, έγκλειστος - κατά το χρόνο διάπραξης των ληστειών – στο Κατάστημα Κράτησης στην Τίρυνθα και πλέον κρατούμενος σε άλλο.
Όπως πρόεκυψε από την έρευνα των αστυνομικών:
-Στις 27 Φεβρουαρίου διέπραξε μαζί με άγνωστους συνεργούς του ένοπλη ληστεία στο Αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, αφού είχε βγει από τη φυλακή, στην οποία και επέστρεψε μετά την τέλεση της ληστείας
-Στις 24 Μαρτίου, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, αφαίρεσε με την απειλή όπλου τις εισπράξεις καταστήματος στο Ναύπλιο, αφού είχε και πάλι βγει από τις φυλακές στην Τίρυνθα, στις οποίες και επέστρεψε.
 
Κλοπιμαία
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου πραγματοποίησαν έρευνα στο κελί του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα, υποδήματα και γάντια που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία, καθώς επίσης χρηματικό ποσό από τη ληστεία και κινητό τηλέφωνο.
Για τον τρόπο εξόδου και επανόδου του στις φυλακές, και για την εμπλοκή σωφρονιστικών υπάλληλων, διενεργείται προκαταρκτική εξέταση έπειτα από παραγγελία της αρμόδιας Εισαγγελίας.
Στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης διακριβώθηκαν τηλεφωνικές του επικοινωνίες με τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους των συγκεκριμένων φυλακών.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα στα σπίτια των σωφρονιστικών υπαλλήλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim, ενώ στο σπίτι του ενός πιστόλι και 65 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα και συνελήφθη.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις