Έκθεση φωτογραφίας της Τζένης Λυκουρέζου με τον τίτλο "Seaside life ΚΑΛΑΜΑΤΑ"

Πρώτη Δημοσίευση: 09/01/2019 20:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/01/2019 20:17
Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στον πολυχώρο Επιχειρηματικότητας και Πολιτισμού Phaos (House by Phaos), στην οδό Σφακτηρίας 18 στην Καλαμάτα, εγκαινιάζεται η έκθεση φωτογραφίας της Τζένης Λυκουρέζου με τον τίτλο "Seaside life ΚΑΛΑΜΑΤΑ".
Η Τζένη Λυκουρέζου γεννήθηκε στη Καλαμάτα. Σπούδασε Νομικά στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1992 παρακολούθησε το εισαγωγικό σεμινάριο φωτογραφίας στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία, στην οποία ήταν μέλος μέχρι το 2006. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα μαυρόασπρης φωτογραφίας στη σχολή E.S.P., ενώ στο Universita di Perugia per gli Stranieri έχει διδαχτεί ιταλική γλώσσα και τέχνη. Είναι απόφοιτος του ΙΕΚ Κηφισιάς, του τμήματος Τεχνικός Λήψης Φωτογραφίας. Έχει πραγματοποιήσει 17 εκθέσεις φωτογραφίας.
Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στην έρευνα της σύγχρονης φωτογραφίας, ενώ επιμελείται την παρουσίαση φωτογραφικών εκθέσεων και την έκδοση φωτογραφικών βιβλίων. 
Άρχισε τη φωτογραφική της πορεία στα τέλη της δεκαετίας του '90 και ταξιδεύοντας συχνά αφιερώνει την προσοχή της στον άνθρωπο και το τυχαίο της καθημερινής ζωής. Το πορτραίτο και η φωτογραφία δρόμου, η φωτογράφηση κτηρίων, μουσείων, είναι τομείς της δραστηριοποίησής της. Από τις φωτογραφικές – ταξιδιωτικές περιηγήσεις της γεννήθηκε ένας εκτενής φωτογραφικός κατάλογος προορισμών που τη γοήτευσαν ή την εξέπληξαν. Η Calabria, η Matera, η Umbria, στην Ιταλία, τα Βαλκάνια, διάφορες περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης, συνθέτουν την έως τώρα προσωπική της έρευνα και αναζήτηση εκείνων των στοιχείων που χαρακτηρίζουν το σύγχρονο αστικό και πολιτισμικό τοπίο.
Διάρκεια έκθεσης: 14.1 - 16.2.2019
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 9.00 - 21.00, Σάββατο 9.00 - 15.00.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις