Έκλεψε κινητά τηλέφωνα και τα βρήκαν σπίτι της

Πρώτη Δημοσίευση: 14/01/2018 07:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 14/01/2018 07:19
Με τη σύλληψη 13 ατόμων στη Μεσσηνία, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή ευρεία αστυνομική επιχείρηση, η οποία υλοποιήθηκε σε όλους τους νομούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι συνολικά σε όλους τους νομούς σε 935 άτομα, εκ των οποίων τα 676 ήταν  Έλληνες και 259 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 680 οχήματα.
Από αυτά που ελέγχθηκαν προσήχθησαν συνολικά 154 άτομα, από τα οποία 95 ήταν Έλληνες και 59 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 88 άτομα.
Επίσης, βεβαιώθηκαν συνολικά 341 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 3 παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
 
Μεσσηνία
Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-          Ένας 48χρονος στην περιοχή Καλάμι Καλαμάτας, όπου σε έλεγχο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, βρέθηκε να έχει στην κατοχή του 3,8 γραμμ. χασίς. Επίσης, στην ίδια περιοχή συνελήφθη και ένας 24χρονος Αλβανός με 3,6 γραμμ. χασίς.
-          Δύο Αλβανοί στην Κυπαρισσία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα. Ειδικότερα, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ συνελήφθη ένας 44χρονος με 680 γραμμ. λαθραίου καπνού και ένας 43χρονος με άλλα 430 γραμμ. λαθραίου καπνού.
-          Τρεις Έλληνες , για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
-          Ένας 43χρονος στην Καλαμάτα, για καταδικαστικό έγγραφο, καθώς σε   βάρος   του   εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, με ποινή φυλάκισης 4 ετών, για υπόθεση ναρκωτικών.
-          Τρεις Έλληνες και 2 αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
-          Δεκαπέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
 
Εξιχνιάσεις
Επίσης, στα πλαίσια της επιχείρησης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε μία κλοπή που είχε γίνει σε σπίτι 88χρονης στις 20 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα. Οι δράστες μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα και αφού ερεύνησαν τους χώρους πήραν μια χρυσή αλυσίδα λαιμού και 2 χρυσά δαχτυλίδια. Έγιναν όμως αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή. Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστες είναι δύο αδέλφια από την Καλαμάτα, ηλικίας 28 και 38 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξιχνιάσθηκε μία κλοπή από κατάστημα «Γερμανός» στην Καλαμάτα, η οποία έγινε την Πέμπτη. Στο κατάστημα μπήκε μια γυναίκα και με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε 2 κινητά τηλέφωνα και τράπηκε σε φυγή. Τα στοιχεία της ταυτοποιήθηκαν και αστυνομικοί αναζήτησαν την 37χρονη δράστιδα στο σπίτι της, η οποία όμως δεν ήταν εκεί. Ωστόσο, οι αστυνομικοί στο σπίτι της βρήκαν τα δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία επέστρεψαν στο κατάστημα.
Σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. 

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις