Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος για το χρέος των 320.000 ευρώ στην ΚΕΑΔΗΜ

Πρώτη Δημοσίευση: 02/10/2019 13:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/10/2019 13:26
Όπως εξήγγειλε ο νέος πρόεδρος της επιχείρησης Γ. Δαβίλλας
 
Τσώνης: «Μας χρωστάει το κράτος λεφτά, γι’ αυτό και χρωστάμε»
  
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Γιώργος Τσώνης, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης, αναφορικά με όσα ειπώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση σχετικά με το χρέος των 250.000 ευρώ που άφησε η Δημοτική Αρχή στην ΚΕΑΔΗΜ. Τόνισε ότι αυτό πρόκειται για ψεύδος 100%, κατηγορώντας ουσιαστικά τη νέα Δημοτική Αρχή ότι δε  γνωρίζει πώς προκύπτουν αυτά τα χρήματα και αντικρούοντας όσα άκουσε για «κακοδιαχείριση» κ.ο.κ. «Μας χρωστάει το υπουργείο Εσωτερικών χρήματα, γι’ αυτό και χρωστάμε» είπε χαρακτηριστικά ο τέως δήμαρχος, προσθέτοντας ότι και ο ίδιος είχε συχνή επικοινωνία με τον κ. Καλογερόπουλο, τον πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ. Επίσης, σημείωσε ότι στο προηγούμενο Δ.Σ. της επιχείρησης συμμετείχε ως μέλος ο κ. Αθανασόπουλος, νυν δήμαρχος, και διερωτήθηκε γιατί δε γνώριζε την κατάσταση τόσο καιρό.
Απαντώντας στον κ. Τσώνη, ο Γιώργος Αθανασόπουλος είπε ότι ο χαρακτηρισμός «κακοδιαχείριση» μπορεί στο τέλος να είναι και επιεικής. Εξηγώντας, σημείωσε ότι η δική του δημοτική παράταξη στο τέλος του ’14 είχε αφήσει στην παράταξη του κ. Τσώνη ρυθμισμένα χρέη ύψους 35 χιλ. ευρώ που αφορούσαν κυρίως στις επιχειρήσεις από το Πεταλίδι και την Αίπεια που είχαν έρθει στο Δήμο Μεσσήνης, και 4,5 χρόνια μετά τη βρήκαν με χρέη που τελικά ανέρχονται στα 321.000 ευρώ. Υποσχέθηκε πλήρη διαφάνεια ώστε όλοι οι πολίτες να δουν πώς έφθασαν σ’ αυτό το χρέος, αλλά και στήριξη στην επιχείρηση, καθώς όλοι πιστεύουν στο κοινωνικό έργο που επιτελεί.
Λίγο αργότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο το όλο ζήτημα ήρθε προς συζήτηση και στα ημερησίας διάταξης προς συζήτηση θέματα, με αφορμή την συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΑΔΗΜ. Εκεί ο Γιώργος Αθανασόπουλος τοποθέτησε ως πρόεδρο το δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Δαβίλλα και ως αντιπρόεδρο την αντιδήμαρχο κα Τσέλιου.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τσώνης πρότεινε ως μέλος από την αντιπολίτευση στο νέο Δ.Σ. της επιχείρησης τη Γεωργία Παναγοπούλου. Τα υπόλοιπα 4 μέλη που απαρτίζουν το νέο Δ.Σ. είναι η Θεοδώρα Βαρανάκη, ο Ηλίας Πατσιώτης, η Θεοδώρα Γιαννίκου και ο Παναγιώτης Καλογερόπουλος.
Παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά την τοποθέτησή του ο κ. Δαβίλλας, αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο για την τιμητική του πρόταση να αναλάβει αυτή την τόσο σημαντική δημοτική επιχείρηση, απάντησε στον Γιώργο Τσώνη που τους κατηγόρησε για λασπολογία. Ο κ. Δαβίλλας εξήγησε με λεπτομέρεια όλα τα χρέη που βρήκαν στη δημοτική επιχείρηση, το σύνολο των οποίων ανέρχεται σε 321.000 ευρώ. Επίσης, έκανε γνωστό ότι σε λογαριασμό τραπέζης της επιχείρησης βρήκαν 52.000 ευρώ, ποσό το οποίο όμως προορίζεται για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για το έτος του 2019.
«Ο κάθε νοήμων άνθρωπος μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του» είπε ο κ. Δαβίλλας, απαντώντας ουσιαστικά στα όσα καταλόγισε ο κ. Τσώνης, ενώ έκανε γνωστό ότι άμεσα θα προχωρήσουν σε έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο της επιχείρησης, για να δουν όλοι οι δημότες πώς έφθασε σ’ αυτό το χρέος.
Το λόγο επί του θέματος πήρε και η νέα αντιπρόεδρος της επιχείρησης, Ελένη Τσέλιου, η οποία, αφού απάντησε στον κ. Τσώνη ότι τα 52.000 ευρώ δεν αφαιρούνται από τα 321 χιλ., αφού προορίζονται για άλλες ανάγκες που δεν έχουν υπολογιστεί στο χρέος, μίλησε για ενοίκια ύψους 20.000 ευρώ που έπρεπε να εισπράττει η δημοτική επιχείρηση και τα χρήματα αυτά έχουν σταματήσει να εισπράττονται από το 2015. Επίσης μίλησε για μη έγκυρη κατάθεση δικαιολογητικών και αιτήσεων προς το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να πάρει η επιχείρηση τις επιχορηγήσεις.
Σε κάθε περίπτωση, έκλεισε λέγοντας η κα Τσέλιου, όλοι οι πολίτες της Μεσσήνης θα δουν πώς δημιουργήθηκε το χρέος, ενώ υπογράμμισε ότι η δική της Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι μπορεί να λειτουργήσει «υποδειγματικά» την κοινωφελής επιχείρηση.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσώνης τόνισε ότι είναι υπέρ του διαχειριστικού ελέγχου, ζητώντας αυτός να γίνει για τα 12 τουλάχιστον, τελευταία χρόνια.

του Κώστα Γαζούλη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις