"Έμφραγμα" στο χώρο της Υγείας

Πρώτη Δημοσίευση: 27/11/2012 20:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/11/2012 20:58

Μετά την απεργία των φαρμακείων, στο... χορό μπαίνουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί

Κλειστά θα παραμείνουν και σήμερα τα φαρμακεία στη Μεσσηνία, σύμφωνα με απόφαση του τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, ενώ σταματά εκ νέου η χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), οι οποίοι και θα πρέπει να καταβάλουν το ποσό από την τσέπη τους.
Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για την αναδρομική, από 1η Ιανουαρίου 2012, έκπτωση 5% που τους ζητείται και για τις οφειλές του Οργανισμού.
Για αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία. Επίσης, η ΟΕΝΓΕ κηρύσσει την Παρασκευή 30 Νοέμβρη ως «Πανελλαδική μέρα λειτουργίας των νοσοκομείων χωρίς ειδικευόμενους».  Τη συγκεκριμένη μέρα όλοι οι ειδικευόμενοι θα απέχουν από τα καθήκοντά τους με πανελλαδική επίσχεση εργασίας.
Την ίδια ημέρα, στη 1.00 μετά το μεσημέρι, ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, ενώ στην περιφέρεια οι ειδικευόμενοι σε συνεργασία με τις ενώσεις γιατρών θα κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις.
Σε κινητοποιήσεις προχωρά και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διάταξη που προβλέπει συνταγογράφηση με δραστική ουσία. Στην τελευταία συνεδρίαση αποφασίστηκε «να προετοιμαστεί, σε κατάλληλο χρόνο, 48ωρη πανιατρική απεργία μετά από προηγούμενη συνεννόηση με τις κλαδικές οργανώσεις και τους Ιατρικούς Συλλόγους, η οποία τοποθετείται χρονολογικά 15-20 Δεκεμβρίου 2012».
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις