Έναρξη έκθεσης «Βυθισμένοι Οικισμοί της Νότιας Πελοποννήσου»

Πρώτη Δημοσίευση: 09/08/2014 08:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 09/08/2014 08:57
Η έκθεση με τίτλο «Βυθισμένοι Οικισμοί της Νότιας Πελοποννήσου», στον προμαχώνα Μακρυγιάννη, εντός του Φρουρίου της Πύλου,  θα ξεκινήσει σήμερα.
Πρόκειται για τρεις αρχαίες βυθισμένες πόλεις, στη Μεθώνη Μεσσηνίας, στο Παυλοπέτρι και στα Πλύτρα (Αρχαία πόλη Ασωπός) Λακωνίας, που ερευνήθηκαν συστηματικά από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων.
Πέραν των νέων οικιστικών λειψάνων, ήρθαν στο φως και κινητά ευρήματα, όπως ταφικοί πίθοι με πολλαπλούς εγχυτρισμούς νεογνών, αλλά και αποθηκευτικά πιθάρια διαφόρων προϊόντων, που δηλώνουν τις συνήθειες των ανθρώπων της εποχής εκείνης.
Η έκθεση αποσκοπεί στη διάδοση της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας, συμπληρώνοντας θεματικά την προηγούμενη έκθεση με τίτλο «Βυθισμένα Ταξίδια, Ανθρώπινες Εξερευνήσεις: Ίχνη Σημαίνοντα στις Θάλασσες της Πελοποννήσου», στο κτήριο «Πασά» στο Φρούριο της Πύλου, με εκθέματα από επτά αρχαία ναυάγια.
Στόχος της έκθεσης είναι να μυήσει τον επισκέπτη στα μυστικά της θάλασσας και να του αποκαλύψει τον πλούτο της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ελλάδας.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις