Ένας μήνας ανάρτησης απέμεινε για τους δασικούς χάρτες

Πρώτη Δημοσίευση: 08/08/2017 10:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/08/2017 10:09
Στις 7 Σεπτεμβρίου 2017, δηλαδή σε ένα μήνα ακριβώς από σήμερα, ολοκληρώνεται η ανάρτηση των δασικών χαρτών στο 35% της χώρας, η οποία ξεκίνησε στις 13 Ιανουαρίου 2017. Με αυτή την αφορμή το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θέλει να υπενθυμίσει στους πολίτες και τους Δήμους ότι δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω παρατάσεις και θα πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούν, ώστε να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, κάτι το οποίο δήλωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος στη Δημόσια Τηλεόραση (ΕΡΤ 1) το πρωί του Σαββάτου.
Ιδιαίτερα συνεπείς θα πρέπει να είναι οι Δήμοι και να υποβάλουν το συντομότερο τα στοιχεία τους:
-γιατί οι πολίτες πρέπει να δουν το συντομότερο δυνατό τα όρια των οικισμών και των πυκνώσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη, ώστε να ξέρουν αν χρειάζεται να υποβάλλουν ή όχι αντίρρηση
-γιατί παρατηρήθηκαν φαινόμενα παρακώλυσης της εξυπηρέτησης πολιτών στα σημεία υποστήριξης εξαιτίας υποβολής αντιρρήσεων των ΟΤΑ, κατά τις τελευταίες ημέρες της προηγούμενης καταληκτικής ημερομηνίας.
Οι Δήμοι οφείλουν να φροντίσουν να μείνει περιθώριο τουλάχιστον μιας εβδομάδας μόνο για τους πολίτες, αλλά και γιατί παρά τη νομοθετημένη υποχρέωσή τους από το Μάιο 2016, τις δυνατότητες που έδωσε το υπουργείο με την εγκύκλιο του Φεβρουαρίου 2016 και το Ν. 4467/2017, τα συνεχή δελτία Τύπου και την κατ’ επανάληψη συζήτηση σε Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, υπάρχουν ακόμα 15 Δήμοι που δεν έχουν ολοκληρώσει την ανάρτηση των παραπάνω ορίων στους δασικούς χάρτες (12,5% των υπόχρεων ΟΤΑ).
Οι Δήμοι αυτοί είναι: ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ, ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΔΩΔΩΝΗΣ,
ΚΙΜΩΛΟΥ, ΜΗΛΟΥ, ΜΥΚΟΝΟΥ, ΣΙΦΝΟΥ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ, ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ,
ΣΚΟΠΕΛΟΥ, ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ, ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ, ΣΙΘΩΝΙΑΣ και ΧΙΟΥ.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις