Ένας χώρος πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων δημιουργήθηκε στον Άρι

Πρώτη Δημοσίευση: 22/05/2019 14:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 22/05/2019 14:30
Επίκεντρο των κοινωνικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων στον Άρι και τη γύρω περιοχή θα αποτελέσει ο νέος πολυχώρος, που ο Δήμος Καλαμάτας μετασκεύασε και απέδωσε στην τοπική κοινωνία. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν προχθές το απόγευμα, όσον αφορά σε συγκρότημα κτηρίων που βρίσκεται απέναντι από το Δημοτικό Σχολείο, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής.
Πρόκειται για πρώην συνεταιριστικά κτήρια, που ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός παραχώρησε κατά χρήση στις 12/12/2012 στο Δήμο Καλαμάτας. Είναι δύο συνεχόμενα κτήρια, σχήματος Γ, το πρώτο των οποίων ανακατασκευάσθηκε με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 και, συγκεκριμένα, από τον άξονα LEADER. Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 70.000 ευρώ με το ΦΠΑ, ενώ η ανάδοχος Βασιλική Ι. Καραγιάννη προσέφερε έκπτωση 47,36 %.
Το δεύτερο κτήριο υπέστη τις κατάλληλες παρεμβάσεις με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ. Ο προϋπολογισμός μελέτης ήταν 48.000 ευρώ με το ΦΠΑ και η έκπτωση εργολαβίας από πλευράς της αναδόχου εταιρείας Ικτίνος ΑΕ ανήλθε σε 49,96%.
Ο νέος πολυχώρος του Δήμου Καλαμάτας στον Άρι εξοπλίσθηκε με καθίσματα, τραπέζια και άλλα αναγκαία υλικά.
 
Παν. Νίκας: "Αναγκαιότητα αποτελεί η συνεργασία"
Μετά τον αγιασμό ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Άριος, Γιάννης Νάσιος, απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς το δήμαρχο γι' αυτό το έργο, τονίζοντας πως θα αποβεί ευεργετικό για τις πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες στην περιοχή. Ζήτησε, επίσης, την παροχή των υλικών για μόνιμη εξέδρα στη μεγάλη αίθουσα, αίτημα που ο δήμαρχος αποδέχθηκε.
Στη συνέχεια, ο Π. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόδοση αυτού του πολυχώρου σε χρήση, επισημαίνοντας την ανάγκη συνεργασίας για το κοινό καλό, εν όψει μάλιστα των εκλογών για την Αυτοδιοίκηση.
Επίσης, ευχαρίστησε τον τότε πρόεδρο του Συνεταιρισμού Γιώργο Καμαρινό για την παραχώρηση των κτηρίων στο Δήμο, με τη σύμφωνη γνώμη του τότε Δ.Σ. Ευχαρίστησε, επίσης, τον μέχρι πρότινος διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Τζαμουράνη, τον επιβλέποντα μηχανικό Κώστα Παπουτσή και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Γιάννη Μαυριτσάκη για την καλή εκτέλεση του έργου.
Επισήμανε, τέλος, ότι αναμένεται η ανακήρυξη αναδόχου του έργου «Επέκταση Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου στην Τ.Κ. Άριος», που έχει δημοπρατήσει ο Δήμος Καλαμάτας, με προϋπολογισμό 950.000 ευρώ. Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει καίρια τις υποδομές των έναντι του νέου πολυχώρου σχολικών μονάδων.
Χαιρετισμό απηύθυνε, τέλος, ο Γιώργος Καμαρινός, τέως πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άριος.
Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με κεράσματα, τα οποία προσέφεραν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Άριος, ο αθλητικός σύλλογος Ελπίδα Άριος, που ασχολείται με το βόλεϊ, ο Σύλλογος Γυναικών Άριος, καθώς και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γιάννης Νάσιος.
 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις