Ένα χρόνο ρήμαζαν σκάφη στο λιμάνι της Καλαμάτας οι ανήλικοι «ποντικοί»

Πρώτη Δημοσίευση: 10/10/2017 08:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 10/10/2017 08:23
Ελεύθεροι με την υποχρέωση επιτήρησής τους από επιμελήτρια ανηλίκων αφέθηκαν χθες, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια, οι δύο ανήλικοι, 16 και 17 χρόνων, που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας για κλοπές σε σκάφη.
Ελεύθερος αφέθηκε και ο ενήλικας που υποδείχθηκε από τους ανηλίκους ως ηθικός αυτουργός, με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής κατοικίας του.
 
Προτεραιότητα στα καύσιμα
Συνολικά κατηγορούνται για 14 κλοπές δεξαμενών βενζίνης και μπαταριών από σκάφη που ελλιμενίζονταν στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Από πέρυσι τον Οκτώβριο, τόσο στις προβλήτες του λιμανιού στην περιοχή του «Πανελληνίου» όσο και στο «χιλιόμετρο», σημειώνονταν κατά τις νυχτερινές ώρες και από συγκεκριμένους τύπους σκαφών κλοπές, κυρίως ντεπόζιτων με βενζίνη, αλλά και μπαταριών.
Σε κάποιες περιπτώσεις, μάλιστα, προκαλούσαν και φθορές στα σκάφη, ενώ προτεραιότητα έδιναν στην κλοπή καυσίμων.
Από τότε και καθώς οι λιμενικοί κατάλαβαν ότι είχαν να κάνουν με κάτι οργανωμένο, ξεκίνησαν εντατικές περιπολίες.
 
Στη «φάκα» οι «ποντικοί»
Ξημερώματα την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας εντόπισαν τους δύο ανήλικους στην περιοχή του λιμανιού να έχουν στην κατοχή τους μια μπαταρία από βάρκα. Τους προσήγαγαν στο Λιμεναρχείο και όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, είχαν αφαιρέσει την μπαταρία από σκάφος που ήταν ελλιμενισμένο στη θέση «χιλιόμετρο».
Από την προανάκριση του Λιμεναρχείου προέκυψε ότι οι δύο ανήλικοι ήταν οι από κοινού δράστες των κλοπών- που συνέβαιναν εδώ και περίπου ένα χρόνο -δεξαμενών καυσίμων και μπαταριών από σκάφη. Μάλιστα, υπέδειξαν ως ηθικό αυτουργό των πράξεών τους τον ενήλικα που συνελήφθη στη συνέχεια.
Χθες όλοι οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας, όπου απολογήθηκαν.

Της Βίκυς Βετουλάκη 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις