Ένοχη για πλαστογραφία τραπεζική υπάλληλος έπειτα από μήνυση παιδικής της φίλης

Πρώτη Δημοσίευση: 19/06/2019 18:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/06/2019 18:08
Από παιδικές φίλες αντίδικες στα δικαστήρια κατέληξαν δύο γυναίκες από τη Λακωνία, με τη μία να είναι πρώην υπάλληλος τράπεζας στο Γύθειο και χθες να καταδικάζεται από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας για πλαστογραφία κατ΄ επάγγελμα με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μετάνοιας και να της επιβάλλεται ποινή φυλακίσεως 3 ετών με τριετή αναστολή.
Απ’ όσα έγιναν γνωστά χθες κατά την ακροαματική διαδικασία, η μηνύτρια δέχτηκε να λάβει ένα δάνειο για λογαριασμό της φίλης της που εργαζόταν σε υποκατάστημα της Alpha Bank, ωστόσο στη συνέχεια ανακάλυψε ότι τελικά ανακυκλώνοντάς τα είχε πάρει συνολικά 9 δάνεια. Αρχικά πλήρωνε κανονικά, όμως όταν αποχώρησε από την τράπεζα, σταμάτησε και έτσι αποκαλύφθηκε τι είχε γίνει. Βέβαια, σύμφωνα με τους δικηγόρους υπεράσπισής της, έχει καταβάλει ένα μεγάλο ποσό, αφού από τα περίπου 35.000 ευρώ που ήταν το αρχικό ποσό, αυτό έχει φτάσει τα 130.000 ευρώ, ενώ έχει καταβάλει λίγο περισσότερα από 90.000 ευρώ.
Επίσης, είχε εκταμιεύσει χρήματα από αμοιβαία κεφάλαια που είχε άλλη γνωστή της οικογένεια.
 
Για 11 χρόνια
Η επιθεωρήτρια της τράπεζας που κατέθεσε χθες είπε πως συνολικά τα δάνεια είναι 9, ύψους περίπου 130.000 ευρώ, ενώ με το ένα έκλεινε το προηγούμενο που είχε πάρει. Αυτό, όπως είπε, γινόταν για 11 χρόνια, από το 2002 έως το 2013, ενώ το 2014 έφυγε με εθελούσια έξοδο λαμβάνοντας και ως μπόνους 40.600 ευρώ. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι τότε η ζημιά της τράπεζας ήταν 45.000 ευρώ και θα μπορούσε να δώσει αυτό το ποσό που έλαβε ως μπόνους και να ξεχρεώσει, αλλά δεν το έκανε.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν η υπάλληλος έφυγε από την τράπεζα και σταμάτησε να πληρώνει τα δάνεια της φίλης της, που ήταν και πρωτοφειλέτρια σε αυτά.
Επίσης, ανέφερε πως η τράπεζα αναγνώρισε ότι η πελάτισσά της δεν είχε εμπλοκή σε ό,τι έγινε και την απάλλαξε, ενώ της διέθεσε και 3.000 ευρώ ως αποζημίωση και για δικαστικά έξοδα. Επίσης, είπε ότι για τη λήψη αυτών των δανείων η υπάλληλος είχε προχωρήσει σε πλαστογράφηση 116 εγγράφων, τα οποία φαινόταν ότι είχαν υπογραφεί από τη φίλη της, και σε 11 εκταμιεύσεις.
Για τη δεύτερη περίπτωση είπε ότι μια οικογένεια, γνωστή της κατηγορούμενης υπαλλήλου, είχε αμοιβαίο κεφάλαιο 6.280 ευρώ, το οποίο αναλήφθηκε τμηματικά.
 
Ένοχη με ελαφρυντικό
Μάρτυρας υπεράσπισης επισήμανε ότι η υπάλληλος έπαιρνε τα χρήματα για λογαριασμό της αδελφής της που είχε σοβαρά οικονομικά ζητήματα και πως αν είχε εξοφληθεί και το υπόλοιπο δάνειο, δε θα είχε συμβεί τίποτα.
Ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης, η οποία  δεν παραστάθηκε στη διαδικασία και να της αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Είπε δε ότι η κατηγορούμενη εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητά της ως τραπεζική υπάλληλος, αλλά ταυτόχρονα και τη χαλαρότητα της τράπεζας για να πάρει τα δάνεια αυτά. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως ένα μεγάλο μέρος της οφειλής έχει ξεχρεωθεί από την κατηγορουμένη.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις