Έντονη αντίδραση της Μ. Βεργινάδη για τους πλειστηριασμούς

Πρώτη Δημοσίευση: 13/01/2018 18:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 13/01/2018 18:39
Μία πρόταση ψηφίσματος για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, την οποία κατέθεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή», Θόδωρος Μπρεδήμας, «άναψε λίγο τα αίματα» στην αίθουσα.
Η αντιπρόεδρος του Σώματος και μέλος της μείζονος μειοψηφίας, Μαρία Βεργινάδη, αντέδρασε στις αιχμές κατά της κυβέρνησης και σε έντονο ύφος σχολίασε ότι η πρώτη λαϊκή κατοικία προστατεύεται από το νόμο Σταθάκη, σε αντίθεση, όπως χαρακτηριστικά είπε, με όσα έπραξαν Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. «Εσείς παραδώσατε τα σπίτια στους τραπεζίτες» πρόσθεσε η κα Βεργινάδη απευθυνόμενη στον κ. Μπρεδήμα και ζήτησε να σταματήσουν η "σπέκουλα" και η "προπαγάνδα".
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας επανέλαβε τη γνωστή του θέση ότι είναι υπέρ της προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι 200-300.000 ευρώ, αλλά όχι υπέρ της προστασίας της πρώτης βίλας…
Το βέβαιο είναι ότι ψηλές πολιτικές θερμοκρασίες αναμένεται να επικρατήσουν στο μέχρι τα μισά του Ιανουαρίου, καθώς η κυβέρνηση έφερε ήδη στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.
Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ότι όλα πρέπει να τελειώσουν, το αργότερο ως τις 18 Ιανουαρίου, ώστε στο Eurogroup στις 22 του μήνα να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να ανοίξει ο δρόμος για την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση που θα διευθετήσει τις εκκρεμότητες εξόδου της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία.
Κι αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι οι αλλαγές στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων θα επεκτείνουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για χρέη στο Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία. Δικαιολογημένα, επομένως, προκαλούν έντονη ανησυχία ότι με αυτές η πρώτη κατοικία τίθεται σε κίνδυνο.
Το ίδιο δικαιολογημένη είναι και η ανησυχία από τις αλλαγές που θα φέρει το νομοσχέδιο στο «Νόμο Κατσέλη».
Τα φτωχά λαϊκά στρώματα έχουν κάθε λόγο να φοβούνται ότι μπορεί να χάσουν «το κεραμίδι πάνω από το κεφάλι τους» που με θυσίες απέκτησαν. Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι τέτοιος κίνδυνος δεν υπάρχει. Οφείλει, όμως, να το αποδείξει εμπράκτως.
 
 
Του Αντώνη ΠετρόγιαννηΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις