Έξι Μεσσήνιοι εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝ.ΑΛ.

Πρώτη Δημοσίευση: 02/04/2019 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/04/2019 08:50
Ανακοινώθηκαν χθες το μεσημέρι τα ονόματα που εξελέγησαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΙΝΑΛ, μετά το συνέδριο του Σαββατοκύριακου. Το νέο όργανο θα αποτελείται από 251 εκλεγμένα μέλη, συν τους βουλευτές, ευρωβουλευτές και προέδρους τριτοβάθμιων οργανώσεων.
Η ΚΕ θα εκλέξει τις επόμενες ημέρες την 21μελή Εκτελεστική Γραμματεία, ένα ευέλικτο όργανο το οποίο θα μπορεί να συνεδριάζει κάθε εβδομάδα, και το νέο γραμματέα το κόμματος.
Από πλευράς Μεσσηνίας τα άτομα που εξελέγησαν είναι: Νάντια Γιαννακοπούλου (428 ψήφους), Μενέλαος Γερονικολός (391 ψήφους), Γιώργος Κατσούλης (377), Δημήτρης Κουσελάς (340 ψήφους), Τάσος Αποστολόπουλος (325) και Γιάννης Διονυσόπουλος (156).
 
Η ανθρωπογεωγραφία
των νέων μελών
Οι νέοι σχηματισμοί που διαμορφώνονται… είναι παλιοί, καθώς στην ΚΕ σε ποσοστό 90% εκλέγονται στελέχη του προεδρικού μπλοκ, καθώς και του ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη, των δύο ισχυρών πόλων δηλαδή του Κινήματος.
Ενδιαφέρον είναι ότι τις δύο πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν ο νυν γραμματέας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο εκπρόσωπος τύπου, Παύλος Χρηστίδης. Τρίτος εξελέγη ο στενός συνεργάτης της Φ. Γεννηματά Μανώλης Όθωνας, τέταρτος ο παλαιός συνδικαλιστής Χρήστος Πολυζωγόπουλος, πέμπτος ο Κώστας Πανταζής.
Ενδιαφέρον είναι, επίσης, το γεγονός ότι επανακάμπτει ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης που εξελέγη στην όγδοη θέση, παρά το γεγονός ότι από το στρατόπεδο Ανδρουλάκη δεν υπήρχε γραμμή για να εκλεγούν ψηλά στελέχη που είναι κοντά του.
Εντυπωσιακή η θέση που πήρε (12η) ο δημοσιογράφος Σταμάτης Μαλέλης, γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, ο οποίος για πρώτη φορά εκλέγεται και μάλιστα σε τόσο υψηλή θέση. Ο κ. Μαλέλης είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις