Έπεσε η πρώτη άσφαλτος στον προσωρινά διαμορφωμένο κόμβο «Φωτεινή»

Πρώτη Δημοσίευση: 04/07/2019 12:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 04/07/2019 12:49
Πρόχειρα διαμορφωμένος είναι από χθες με κορδέλες και σήματα ο κόμβος στο «Φωτεινή», ενώ «έπεσε» και η πρώτη άσφαλτος στο σημείο. Ωστόσο, οι εργασίες, αν και τώρα πλέον κινούνται με γρηγορότερους ρυθμούς, θέλουν μέρες ακόμα για να ολοκληρωθούν.
Η μεγαλύτερη καθυστέρηση που σημειώθηκε, σύμφωνα και με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, οφειλόταν στις εργασίες που έπρεπε να γίνουν από τον ΟΤΕ για τις οπτικές ίνες της περιοχής. Γι’ αυτό και ήδη από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου εγκρίθηκε νέα παράταση ολοκλήρωσης του έργου.
 
Μέχρι τέλος Ιουλίου
Προσωρινά, λοιπόν, από χθες ο κόμβος έχει πάρει τη μορφή του και η κίνηση των οχημάτων γίνεται από το μεσημέρι και μετά με τα νέα δεδομένα. Από το πρωί έπεσε και η πρώτη άσφαλτος.
Ωστόσο, οι εργασίες από τον ΟΤΕ δεν έχουν ολοκληρωθεί. Σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες, απομένει να «περάσει» άλλη μια οπτική ίνα. Αποφασίσθηκε, ωστόσο, να «πέσει» η πρώτη άσφαλτος για να σταματήσει να είναι χωμάτινο το σημείο κι όταν ο ΟΤΕ τελειώσει τις εργασίες που πρέπει να κάνει, να πέσει και η τελική.
Το έργο ήταν προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και ανάδοχος εταιρεία είναι η Κοινοπραξία Αφοί  Παναγιωτόπουλοι Ο.Ε.- Μαρίας Αναστασοπούλου, η οποία το εκτελεί με έκπτωση 47,26%, ήτοι με 210.970,86 ευρώ.
Η αρχική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου, βάσει της σύμβασης που είχε υπογραφτεί με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ήταν στις 2 Νοεμβρίου του 2018.
Με προχθεσινή απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας εγκρίθηκε νέα παράταση περαίωσης του έργου έως 31 Ιουλίου.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις