Έπραξαν το αυτονόητο έπειτα από παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών

Πρώτη Δημοσίευση: 11/07/2018 18:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/07/2018 18:58
Το Σεπτέμβριο το έργο στο δρόμο από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι την πλατεία 
Χρειάστηκε η άμεση παρέμβαση του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών, ώστε να γίνει αντιληπτό από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας το αυτονόητο, ότι δηλαδή η υλοποίηση του έργου της εκσκαφής του κεντρικού δρόμου (οδός Ελ. Βενιζέλου) της πόλης των Φιλιατρών από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι την πλατεία, μες στο καλοκαίρι, θα προκαλούσε τεράστια προβλήματα.
Το έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών σχετικά με την εκσκαφή του δρόμου από τον Άγιο Νικόλαο και μέχρι την πλατεία απεστάλη στο Δήμο Τριφυλίας, κοινοποιούμενο στο Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών, την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Τριφυλίας, τη ΔΕΥΑ Τριφυλίας, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Ιωάννη Καλκαβούρα, τον αντιδήμαρχο Φιλιατρών, Αναστάσιο Πούλο και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Χαράλαμπο Καναλουπίτη, ενώ ήρθαν σε επαφή και επικοινωνία με παράγοντες της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και της Δ.Κ. Φιλιατρών.
Θυμίζεται ότι στο έγγραφο του Εμπορικού Συλλόγου Φιλιατρών αναφερόταν: «Πληροφορηθήκαμε ότι σχεδιάζεται από το Δήμο Τριφυλίας να ξεκινήσουν έργα στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου εν μέσω θερινής περιόδου. Εκφράζουμε την απορία μας πώς είναι δυνατόν μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα απραγίας του Δήμου για αυτό το θέμα (μιας και οι εργασίες για αυτό το έργο σταμάτησαν στο τέλος περίπου του προηγούμενου έτους) ο σχεδιασμός του Δήμου να είναι να ξεκινήσει το έργο εν μέσω θερινής περιόδου. Πώς είναι δυνατόν να μην ξεκίνησε αυτό δυο μήνες νωρίτερα, όπως ακούγαμε ότι θα αρχίσει αμέσως μετά το Πάσχα. Ακριβώς για να μην υπάρξει το αυτονόητο πρόβλημα που, δυστυχώς, εμείς πρέπει να επισημάνουμε τώρα, λες και δεν είναι αυτονόητο. Σε μια εποχή που εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα τα μέλη μας θα ζημιωθούν ανεπανόρθωτα, αλλά και αναίτια. Αλλά και όλοι οι πολίτες και οι επισκέπτες των Φιλιατρών (ετεροδημότες και περαστικοί τουρίστες) θα ταλαιπωρηθούν, μιας και ο δρόμος αυτός είναι κεντρικός και σε μια περίοδο που θα έχει ιδιαιτέρως αυξημένη κίνηση. Η πόλη των Φιλιατρών είναι ήδη σε δύσκολη θέση για πολλούς λόγους και δεν αντέχει περαιτέρω προβλήματα. Για όλους αυτούς του λόγους σάς ζητούμε το αυτονόητο: Το έργο να μεταφερθεί για τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε η θερινή περίοδος να κυλήσει ομαλά για την πόλη μας».
Σημειώνεται ότι στις 4 Ιουλίου και μετά το υπ’ αριθ. 8699/670 με ημερομηνία 03-07-2018 έγγραφο Δήμου Τριφυλίας /Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολιτικής Προστασίας αναρτήθηκε στη Δι@υγεια απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας (ΑΔΑ 6ΛΠ6465ΧΘ7-Μ08) με θέμα «Συνέχιση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για την ολοκλήρωση κατασκευής του έργου “Δημοτική οδοποιία Φιλιατρών”» για τον «αποκλεισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων στην πόλη των Φιλιατρών, στο τμήμα της κεντρικής οδού Χαράλαμπου Φουρναράκη, από τη διασταύρωσή της με την οδό Ι. Μεταξά (Δεκατεσσάρων), έως την είσοδο της κεντρικής πλατείας». Παράλληλα, για την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη των Φιλιατρών, στο τμήμα της κεντρικής οδού Χαράλαμπου Φουρναράκη για την πλήρη ανακατασκευή του οδοστρώματος και των πεζοδρομιών της, καθώς και κάθετων σε αυτή οδών, για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την προστασία των εργαζομένων στο ως άνω έργο, με ισχύ από 4 Ιουλίου έως και την 10η Αυγούστου.
Αποκλεισμός του δρόμου, ωστόσο, δεν έγινε, ούτε και εφαρμόστηκαν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού η υλοποίηση του έργου μεταφέρθηκε για τις αρχές Σεπτεμβρίου και, προφανώς, θα αρθεί η ισχύς της απόφασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας...

Του Ηλία ΓιαννόπουλουΠροσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις