Έργα αγροτικής οδοποιίας εν όψει ελαιοκομικής περιόδου ζήτησε ο Βασίλης Κοσμόπουλος

Πρώτη Δημοσίευση: 23/10/2019 11:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 23/10/2019 11:40
 
Βρισκόμαστε στο τέλος Οκτωβρίου και στην αρχή μιας ακόμα ελαιοκομικής χρονιάς. Κάθε Δημοτική Αρχή που σέβεται τους δημότες της θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο ουσιαστικών παρεμβάσεων στην αγροτική οδοποιία, έτσι ώστε να κάνει το έργο των παραγωγών πιο εύκολο. Αυτό, βέβαια, για να συμβεί πρέπει να υπάρχει μέριμνα ή, αν προτιμάτε, προγραμματισμός και ιεράρχηση προβλημάτων.
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Βασίλης Κοσμόπουλος, κατέθεσε ερώτηση για το παραπάνω θέμα, αλλά η απάντηση που έλαβε μόνο ξεκάθαρη δεν ήταν. Εκείνο που μας έμεινε από τα όσα είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είναι ένα γενικό, ότι το θέμα είναι στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής.
Ειδικότερα, ο Βασ. Κοσμόπουλος κατέθεσε την εξής ερώτηση: "Σε λίγες ημέρες ξεκινά η ελαιοκομική περίοδος και η πλειονότητα της αγροτικής οδοποιίας βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Είναι, κατά συνέπεια, άμεσης προτεραιότητας η επιμέλεια για την αποκατάστασή της, όπως άλλωστε τονίστηκε και από πολλούς προέδρους κοινοτήτων στην κατά τα άλλα μάλλον επικοινωνιακού χαρακτήρα σύσκεψη που είχαν με τη Δημοτική Αρχή για τη διαχείριση των απορριμμάτων".   
Στην ίδια συνεδρίαση, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αναφέρθηκε και στο θέμα της ονοματοδοσίας οδών της πόλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Η σήμανση της ονοματοδοσίας των οδών είναι βασικό στοιχείο της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης. Πριν από χρόνια έγινε μία ομολογουμένως επιτυχημένη προσπάθεια τοποθέτησης της εν λόγω σήμανσης η οποία στη συνέχεια ατόνησε. Σήμερα στα σημεία που έγιναν οι αναπλάσεις η σήμανση αυτή έχει εξαφανιστεί. Είναι, επομένως, επιτακτική ανάγκη η επαναφορά της σήμανσης στα σημεία που αφαιρέθηκε, η επέκτασή της στα σημεία που δεν υπάρχει και η επισκευή της στα σημεία που έχει αλλοιωθεί".
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις