Έργα για αποκατάσταση ζημιών προκήρυξε ο Δήμος Δυτικής Μάνης

Πρώτη Δημοσίευση: 20/03/2017 10:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 20/03/2017 10:00
Ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου: «Έργα πρόληψης και αποκατάστασης ζημιών από θεομηνίες», με προϋπολογισμό 223.000 ευρώ, προκήρυξε ο Δήμος Δυτικής Μάνης.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 25 Απριλίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 10 το πρωί στα γραφεία της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, στο Δημαρχείο Καλαμάτας, στην οδό Αθηνών, στην αίθουσα συνεδριάσεων συλλογικών οργάνων και  δημοπρασιών.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από το Δημαρχείο του Δήμου Δυτικής Μάνης, στην Καρδαμύλη, μέχρι την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα του διαγωνισμού, δηλαδή στις 24 Απριλίου. Το δε έντυπο οικονομικής προσφοράς, διατίθεται στο Δήμο μετά από αίτηση μέχρι και τις 20 Απριλίου.
 
Έργα
Το έργο προβλέπει την εκτέλεση εργασιών σε διάφορα σημεία του αγροτικού και δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Ειδικότερα, από την τεχνική μελέτη, προβλέπονται οι εξής παρεμβάσεις:
- Εργασίες τσιμεντόστρωσης σε διάφορα σημεία του αγροτικού και δημοτικού οδικού δικτύου του Δήμου Δυτικής Μάνης με σκοπό τόσο την πρόληψη, όσο και την αποκατάσταση ζημιών από θεομηνίες.
- Υποβιβασμό της στάθμης του οδοστρώματος σε τμήμα της κεντρικής δημοτικής οδού του οικισμού της Στούπας στο Νεοχώρι (έξω από την οικία Ραπτέα Γιάννη), προκειμένου να γίνεται η απορροή των όμβριων υδάτων ελεύθερα. Σήμερα τα όμβρια ύδατα λιμνάζουν στο συγκεκριμένο σημείο  καθιστώντας το δρόμο αδιάβατο, σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης.
 
Σε 6 μήνες
- Ανακατασκευή και επισκευή πέτρινης μάντρας στον οικισμό Πηγή στην Πλάτσα, η οποία κατέρρευσε από την έντονη βροχόπτωση που έπληξε τον Δήμο Δυτικής Μάνης πέρυσι τον Σεπτέμβριο.
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου έχει ορισθεί στους 6 μήνες, από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Εσωτερικών κατά 180.000 ευρώ και από τη ΣΑΤΑ κατά 23.000 ευρώ.

Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις