Έρευνα, καινοτομία και εφαρμοσμένη τεχνολογία στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Πρώτη Δημοσίευση: 27/05/2013 19:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 27/05/2013 19:59

«Η έρευνα, η καινοτομία και η εφαρμοσμένη τεχνολογία, μαζί με την αξιοποίηση του σημαντικού επιστημονικού προσωπικού που διαθέτει η χώρα, αποτελούν τους σταθερούς δρόμους που προσδίδουν υπεραξία στην τοπική οικονομία» τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, κατά τη συνάντησή του με το γενικό γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Βασίλειο Μάγκλαρη.
Και πρόσθεσε: «Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου είμαστε πεπεισμένοι ότι η έρευνα και η καινοτομία δεν έχουν ανάγκη από απλές επικλήσεις, αλλά επενδύσεις, και για το λόγο αυτό είμαστε διατεθειμένοι να επενδύσουμε σοβαρά».  
Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του «Δημόκριτου» Νικόλαος Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΛΚΕΘΕ Κώστας Συνολάκης, από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας οι κυρίες Λήδα Γιαννακοπούλου, Αγνή Σπηλιώτη και Δώρα Φαρμάκη, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Ευάγγελος Γιαννακούρας και οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες, Κωνσταντίνα Νικολάκου και Ανδρέας Πουλάς, ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το γενικό γραμματέα για τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σημείο αναφοράς το Ινστιτούτο Έρευνας, Καινοτομίας και Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας και την αξιοποίηση του Κέντρου Μεταφοράς Τεχνολογίας, το οποίο είχε συσταθεί με συνεργασία της Διαχειριστικής Αρχής και των Επιμελητηρίων.
Το Ινστιτούτο θα έχει ως στόχο το «πατεντάρισμα» της τεχνολογίας με ευθύνη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν, καθώς και των επιστημονικών κέντρων, ελληνικών και διεθνών, ούτως ώστε η παραγόμενη έρευνα να βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με την επιχειρηματικότητα, αλλά και να ανατροφοδοτείται από αυτή. Τομείς της ερευνητικής δραστηριότητας του Ινστιτούτου θα αποτελέσουν η νανοτεχνολογία στην αγροτική οικονομία, στην ιατρική και τη φαρμακευτική, στις περιβαλλοντικές παρεμβάσεις και στην ενέργεια.
«Δε μας ενδιαφέρει να αποτελέσουμε ένα ακόμη πανεπιστημιακό ίδρυμα, αλλά να συνδέσουμε την έρευνα με την επιχειρηματικότητα και στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε σύμμαχο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και προσωπικά τον Ευρωπαίο επίτροπο, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος θα το συμπεριλάβει στα άυλα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έχει ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότησή του» σημείωσε σχετικά ο περιφερειάρχης. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις