Έρχονται τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε Μεσσήνη,Πύλο και Κυπαρισσία

Πρώτη Δημοσίευση: 19/01/2013 02:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 19/01/2013 02:29

 

Ξεκινούν τη λειτουργία τους 99 Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων σε Δήμους που καταργήθηκαν εφορίες και συγχωνεύθηκαν με άλλες που βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά. Μεταξύ αυτών που θα δημιουργηθούν είναι και εκείνα στις πόλεις Μεσσήνη, Πύλο και Κυπαρισσία.

 


Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ) έρχονται να καλύψουν το όποιο κενό δημιουργείται από τη συγχώνευση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται σε όλη τη χώρα.

 


Τα ΓΕΦ, που λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, στεγάζονται σε χώρους των ΟΤΑ και λειτουργούν κατ’ αντιστοιχία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

 


Ειδικότερα οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν πλέον στα ΓΕΦ τις ακόλουθες υποθέσεις, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες: Χορήγηση κάθε είδους φορολογικών εντύπων και παραλαβή τους. Παροχή οδηγιών και υποστήριξη των πολιτών στη συμπλήρωση φορολογικών εντύπων, όπως τα ακόλουθα: φορολογικές δηλώσεις από συνταξιούχους, δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, δωρεών και γονικών παροχών, δηλώσεις μεταβίβασης ακινήτων, αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες, δηλώσεις έναρξης εργασιών φυσικών προσώπων.

 


Επίσης, χορήγηση φορολογικών πιστοποιητικών, όπως φορολογικές ενημερότητες. Παραλαβή αδειών και πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων. Χορήγηση ΑΦΜ σε φυσικά πρόσωπα. Παραλαβή και διαβίβαση κάθε είδους αιτήματος προς τις ΔΟΥ στις οποίες υπάγονται τα ΓΕΦ.
Επισημαίνεται ότι η πλειονότητα των πληρωμών γίνεται πλέον και στις τράπεζες, σημαντικός αριθμός εργασιών υλοποιούνται στα ΚΕΠ, ενώ μεγάλος αριθμός εργασιών υλοποιούνται μέσω διαδικτύου – TAXISnet.

 


Εν τω μεταξύ, συνεχίστηκαν χθες για έκτη ημέρα μέρα οι διαμαρτυρίες πολιτών της Μεσσηνίας με τον αποκλεισμό των εφοριών της Πύλου και της Κυπαρισσίας. Δημότες, εκπρόσωποι φορέων και αυτοδιοικητικοί παράγοντες της Πυλίας και της Τριφυλίας διαμαρτύρονται έντονα για την απόφαση του υπουργείου να μειώσει τον αριθμό των ΔΟΥ σε ολόκληρη τη χώρα και να μεταφέρει τη λειτουργία των δύο συγκεκριμένων εφοριών στην Καλαμάτα.
Α.Π.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις