Έσπαζαν αυτοκίνητα και έκλεβαν ό,τι έβρισκαν

Πρώτη Δημοσίευση: 05/09/2019 08:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 05/09/2019 08:45
Τουλάχιστον 9 οχήματα είχαν σπάσει ή παραβιάσει σε διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας τρία άτομα, σε λιγότερο από ένα μήνα, κλέβοντας ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.
Η Αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα ίχνη τους, όταν εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς να επιβαίνουν σε όχημα και δε σταμάτησαν σε έλεγχο, αλλά ανέπτυξαν ταχύτητα και ξεκίνησε καταδίωξη. Τελικά, κατάφεραν να διαφύγουν, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητο, όμως αναγνωρίσθηκε ένας 27χρονος Ρομά από τη Μεσσήνη, ενώ αναζητείται η ταυτότητα των δύο συνεργών του.
 
Καταδίωξη
Η υπόθεση εξιχνιάσθηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, σε συνεργασία με τα Αστυνομικά Τμήματα Πύλου και Μεσσήνης. Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί εννέα περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε οχήματα, σε Τοπικές Κοινότητες των Δήμων Μεσσήνης και Πύλου- Νέστορος.
Το απόγευμα της Δευτέρας, στην περιοχή Τζάνε στο Πεταλίδι, ο 27χρονος Ρομά εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Μεσσηνίας να οδηγεί το όχημά του, στο οποίο επέβαιναν δύο άγνωστοι συνεργοί του.
Οι αστυνομικοί τού έκαναν σήμα να σταματήσει, καθώς έκριναν ύποπτο το αυτοκίνητο, αλλά αυτός ανέπτυξε ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγει. Τελικά, ύστερα  από λίγο και αφού είχαν βγει από τον κεντρικό δρόμο εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και διέφυγαν μέσα από τα χωράφια.
Οι αστυνομικοί μέσα στο αυτοκίνητο βρήκαν ένα φορτιστή (power bank) που είχε κλαπεί την ημέρα εκείνη από αυτοκίνητο που είχαν διαρρήξει στη Φοινικούντα.
Επίσης, δύο τσάντες με είδη εμπορίας πλανόδιων μικροπωλητών, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί το ίδιο απόγευμα από αυτοκίνητο που είχαν διαρρήξει στο Πεταλίδι.
Επίσης, το απόγευμα της Δευτέρας διαπιστώθηκε ότι είχαν διαρρήξει άλλο ένα αυτοκίνητο σε υπαίθριο πάρκινγκ στη Φοινικούντα και είχαν αφαιρέσει δύο σακίδια και μια γυναικεία τσάντα με ρούχα.
 
Κλοπές
Στη συνέχεια διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών ότι από τις 4 Αυγούστου έως και τις 2 Σεπτεμβρίου είχαν διαρρήξει συνολικά εννέα οχήματα, αφαιρώντας χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα κ.ά.
Ειδικότερα:
-Στις 4 Αυγούστου στην περιοχή Τζάνε από ανασφάλιστο όχημα αφαίρεσαν είδη ρουχισμού, ατομικά έγγραφα και ένα κινητό τηλέφωνο
-Στις 10 Αυγούστου έσπασαν τζάμι αυτοκινήτου στην Μπούκα και πήραν είδη ρουχισμού, 3 φορητούς υπολογιστές και προσωπικά έγγραφα
-Στις 11 Αυγούστου στην παραλία του Πεταλιδίου από ανασφάλιστο φορτηγό πήραν ένα τσαντάκι με ατομικά έγγραφα
-Στις 17 Αυγούστου στον Αγ. Αυγουστίνο Ανάληψης έσπασαν το τζάμι από τροχόσπιτο και αφαίρεσαν προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, 2 φορητούς υπολογιστές και διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές
-Στις 25 Αυγούστου στη Βελίκα έσπασαν τζάμι από αυτοκίνητο και πήραν μια τσάντα, το ποσό των 750 ευρώ και προσωπικά έγγραφα
-Στις 26 Αυγούστου στην περιοχή Ζέρβα Βελίκας παραβίασαν παράθυρο από όχημα και πήραν προσωπικά αντικείμενα και το ποσό των 500 ευρώ.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 27χρονου στη Μεσσήνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσαφικά, η προέλευση και το νόμιμο της κατοχής των οποίων ερευνάται, καθώς και μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων (δύο κινητά τηλέφωνα), τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο που οδηγούσε και εγκατέλειψε και δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, αλλά και διαρρηκτικά εργαλεία.
Σε βάρος του 27χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας για την τέλεση κλοπών κατ’ εξακολούθηση και απείθεια, η οποία περιλαμβάνει και τους δύο συνεργούς του.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις