Έτοιμες οι μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών από τη θεομηνία «Ζορμπάς» στη Μεσσήνη

Πρώτη Δημοσίευση: 03/08/2019 07:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 03/08/2019 07:55
Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στη Δ.Ε. Πεταλιδίου του Δήμου Μεσσήνης από τη θεομηνία «Ζορμπάς» της 26ης Σεπτεμβρίου 2018.
Οι οριστικές μελέτες ετοιμάστηκαν από την εταιρεία ΤΡΙΤΩΝ και αφορούν έργα στις θέσεις Αλιευτικό Καταφύγιο Πεταλιδίου, παραλιακή οδός νοτίως του καταφυγίου, Petalidi Camping, κεντρική πλατεία και επάκτια τοιχία οικισμού.
Με τα προτεινόμενα έργα στο οδικό και το υδραυλικό δίκτυο, καθώς και στις λιμενικές υποδομές, για τα οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση ύψους 1 εκ. ευρώ, επιδιώκεται η ολοκληρωμένη θωράκιση της περιοχής από ανάλογα φυσικά φαινόμενα στο μέλλον.
Στις μελέτες προβλέπονται -μεταξύ άλλων- εκσκαφές και αποκαταστάσεις βαθών στη λιμενολεκάνη, εργασίες βυθομέτρησης και βυθοκορήσεων, αποκαταστάσεις οδών, παραλιακής ζώνης και επάκτιων τοιχίων, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης αποκατάσταση και βελτίωση των υποδομών της περιοχής.
Να σημειωθεί πως οι μελέτες έχουν υποβληθεί για έγκριση στη Γενική Γραμματεία Λιμένων του υπουργείου Ναυτιλίας, προκειμένου τα έργα να δημοπρατηθούν άμεσα από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις