Έτοιμη η προμελέτη για νέο κτήριο διοίκησης και υπηρεσιών του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Πρώτη Δημοσίευση: 12/05/2017 08:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 12/05/2017 08:58
Ενισχύεται με γιατρούς, 12.000 ασθενείς εξυπηρετήθηκαν το πρώτο 4μηνο του 2017! 
Έτοιμη είναι η προμελέτη για νέο κτήριο στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, ώστε να στεγαστούν σε αυτό διοικητικές υπηρεσίες, φαρμακείο, αλλά και γραφεία, μαγειρεία κ.ά., η οποία παρελήφθη προχθές από τον αναπληρωτή διοικητή, Παναγιώτη Μπασάκο. Παράλληλα, το νοσοκομείο ενισχύεται με ιατρικό προσωπικό και διαρκώς ανεβάζει την απόδοσή του. Μόλις το πρώτο τετράμηνο του 2017 εξυπηρετήθηκαν 12.000 ασθενείς και έγιναν 200 χειρουργεία, ενώ αιχμή του δόρατος αποτελεί ο παθολογικός τομέας!
Ο κ. Μπασάκος σημείωσε σχετικά: «Παραλάβαμε την προμελέτη που αφορά στο κτηριακό της νοσοκομειακής μονάδας Τριφυλίας στην Κυπαρισσία. Αυτό είναι το σχέδιο για τις διοικητικές υπηρεσίες, συν αποθήκες, συν φαρμακείο, συν μεταφορά των μαγειρείων, για δημιουργία κι άλλων γραφείων στο ισόγειο του νοσοκομείου, που απαιτούνται για τη στέγαση μελλοντικών ειδικοτήτων ιατρικής υπηρεσίας, π.χ. οφθαλμολογίας, ΩΡΛ κ.τ.λ. Θα ήθελα, λοιπόν, να σας παρουσιάσω το σχέδιο, το οποίο μας δείχνει τη διάταξη των γραφείων, μέσα στο χώρο του νοσοκομείου, σε κτήριο που θ’ ανεγερθεί πίσω, εκεί που είναι σήμερα τα λυόμενα. Μπορεί να είναι και βαρέος τύπου, αυτό θα το κρίνει το συμβούλιο, σύμφωνα με το κόστος.
Κι αυτό κατοχυρώνει, αλλά και αποδεικνύει ότι το νοσοκομείο θα παραμείνει εδώ πέρα για πολλά χρόνια, για να εξυπηρετεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής».
Ο κ. Μπασάκος πρόσθεσε ακόμη ότι «στοχεύουμε να έχουμε τελειώσει τη μελέτη αυτή μέχρι το Σεπτέμβρη, για να μπορέσουμε μετά, είτε με έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου είτε μέσω προγραμμάτων – δεδομένου ότι το νοσοκομείο είναι και Κέντρο Υγείας – να το εντάξουμε και να ολοκληρωθεί το έργο, είτε από ίδιους πόρους του νοσοκομείου μέσω των ιδρυμάτων και της περιουσίας την οποία έχει. Πιστεύω ότι αυτό θα ανεβάσει την απόδοση του νοσοκομείου, γιατί ήδη έχει ανέβει, ακόμα περισσότερο. Να έχετε υπόψη σας ότι το πρώτο τετράμηνο του 2017 έχουμε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προσέλευση ασθενών περίπου 12.000. 12.000, δηλαδή, άτομα πέρασαν από εδώ και εξυπηρετήθηκαν στο διάστημα αυτό των τεσσάρων μηνών, που σημαίνει ότι έχουμε περίπου μέσο όρο 3.000 άτομα – ασθενείς το μήνα. Προβήκαμε και σε 200 χειρουργικές επεμβάσεις, συν τη δουλειά που είχε ο παθολογικός τομέας, ο οποίος, βέβαια, είναι η αιχμή του δόρατος!».
Σχετικά με το νέο κτήριο, σημείωσε: «Βάσει της προμελέτης τα τετραγωνικά που απαιτούνται είναι 567 για διοικητικές υπηρεσίες, φαρμακείο, αποθηκευτικούς χώρους. Συν την αξιοποίηση του “τολ” που έχει πίσω, συν μία προσθήκη, που θα κάνουμε εμείς, 130 τ.μ. – που σας είπα για τη μεταφορά των μαγειρείων. Συνολικά γύρω στα 700 τ.μ.».
Τέλος, ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας επισήμανε: «Θέλω να σας πω ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και πιστεύω ότι θα μπορούμε σε ένα – δύο χρόνια να μιλάμε για μία οργανωμένη νοσοκομειακή μονάδα, η οποία φιλοδοξούμε να είναι από τις καλύτερες που θα λειτουργούν στην κατηγορία της! Δεδομένου ότι προχωρά και η στελέχωσή της. Σας λέω ότι, πέραν τρων τριών γιατρών οι οποίοι έχουν πάει για ΦΕΚ – παθολόγος, ορθοπαιδικός και καρδιολόγος-, έρχεται μέσα στον επόμενο μήνα ένας γενικός γιατρός ακόμα». 

Του Ηλία Γιαννόπουλου


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις