Έφτασαν στην Καλαμάτα και μεταφέρονται στη Νομαρχία οι 85 μετανάστες (φωτογραφίες και βίντεο)

Πρώτη Δημοσίευση: 02/03/2017 08:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/03/2017 18:18
Κανένας Δήμος δεν παραχωρεί χώρο- Θα μεταφερθούν στο Διοικητήριο

Λίγα λεπτά με τις 12 το μεσημέρι, έξω από το λιμάνι της Καλαμάτας έδεσε το Φ/Γ “EKATERINA”, το οποίο μετέφερε τους 85 μετανάστες που εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή περίπου σαράντα ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου.
Η άφιξη των μεταναστών στην Καλαμάτα καθυστέρησε για περισσότερο από δύο ώρες αφού δεν ήταν εφικτό να βρεθεί χώρος για να μεταφερθούν οι 85 μετανάστες.
Τελικά η λύση για το θέμα του χώρου λύθηκε μετά την παρέμβαση της Περιφέρειας και θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες στον πρώτο όροφο του Διοικητηρίου.
Ανάμεσα στους 85 είναι πολλές γυναίκες και παιδιά, ενώ κάποια άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας με ασθενοφόρα. Έχουν περάσει δύο ώρες από τότε που το Φ/Γ “EKATERINA” έχει ρίξει άγκυρα έξω από το λιμάνι της Καλαμάτας, όμως κανένας από τους 85 μετανάστες δεν έχει βγει στη στεριά.
Αιτία όλης αυτής της καθυστέρησης είναι ότι δεν έχει βρεθεί χώρος για να μεταφερθούν οι 85 μετανάστες.
Τέλος να σημειωθεί, ότι πριν λίγα λεπτά ξεκίνησαν οι λάντζες για να μεταφέρουν τους μετανάστες στο λιμάνι της Καλαμάτας.Στο λιμάνι της Καλαμάτας αυτή τη στιγμή υπάρχει έντονη κινητικότητα, αφού σε λίγο θα φθάσουν στο σημείο οι 85 μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Πύλου.
Ακόμα παραμένει άγνωστο το σημείο που θα μεταφερθούν.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος για το συμβάν
Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας για ύπαρξη σκάφους σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό επιβαινόντων στη θαλάσσια περιοχή περίπου σαράντα (40) ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου.
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης απέπλευσαν για την περιοχή δύο (02) περιπολικά σκάφη και ένα (01)  ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στις έρευνες συμμετείχαν επίσης τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία και συγκεκριμένα το Φ/Γ “EKATERINA” σημαίας Μάλτας, το Φ/Γ “QING QUAN SHAN σημαίας Χονγκ Κονγκ, το Δ/Ξ  “AEGEAN POWER” Ν.Π. 11586 και το Φ/Γ “MSC  TALIA F” σημαίας Πορτογαλίας.
Λίγο αργότερα το Φ/Γ “EKATERINA” εντόπισε το ανωτέρω σκάφος από το οποίο μετεπιβιβάστηκαν ασφαλώς ογδόντα πέντε (85) πρόσφυγες, τους οποίους μεταφέρει στο λιμένα Καλαμάτας, όπου αναμένεται να καταπλεύσει πρωινές ώρες σήμερα.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.


Ιστιοφόρο , στο οποίο επέβαιναν περίπου 85 μετανάστες, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε επιχείρηση του λιμενικού σώματος στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Πύλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάποιος από τους επιβαίνοντες στο ιστιοφόρο είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα με κινητό τηλέφωνο στο αστυνομικό τμήμα της Καλαμάτας και ανέφερε ότι το σκάφος στο οποίο επιβαίνουν αντιμετώπιζε πρόβλημα.

Οι μετανάστες  περισυνελέγησαν με ασφάλεια από παραπλέον πλοίο και μεταφέρονται αυτή την ώρα στο λιμάνι της Καλαμάτας.  

Το πλοίο αναμένεται να φθάσει στην Καλαμάτα γύρω στις 11 π.μ. Αυτή την ώρα είναι σε αναζήτηση χώρος από το Δήμο Καλαμάτας, στον οποίο θα γίνει η ταυτοποίηση των μεταναστών και στη συνέχεια θα αναχωρήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, για την Αθήνα. 

Video: 


Προσθήκη νέου σχολίου

CAPTCHA
Σχόλια με υβριστικό και προσβλητικό περιεχόμενο ή γραμμένα με greeklish ή δεν θα δημοσιεύονται. Συμπληρώστε τον αριθμό της εικόνας. Αυτή η ερώτηση γίνεται για να διαπιστωθεί εάν είστε άνθρωπος ή όχι και για την αποτροπή αυτοματοποιημένων υποβολών spam.

Σχετικές Ειδήσεις