Έφτασαν στην Καλαμάτα οι 104 μετανάστες (φωτογραφίες και βίντεο)

Πρώτη Δημοσίευση: 16/07/2017 01:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/07/2017 09:56
Στο κτήριο της παλιάς σχολής νοσηλευτικής (πίσω από το νέο Δημαρχείο) βρίσκονται από χθες οι 104 μετανάστες που έφτασαν χθες το βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Οι χώρες καταγωγής των περισσότερων είναι το Πακιστάν, η Τυνησία και το Μαρόκο.
Από την πρώτη στιγμή που έφθασαν στο χώρο φύλαξης το σημείο φυλάσσεται από άνδρες του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ενώ επικρατεί ήρεμο κλίμα.Λίγο μετά τις 12 τα βράδυ έφθασαν με λάντζες στο λιμάνι της Καλαμάτας οι 104 μετανάστες που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου 54 ν.μ δυτικά - νοτιοδυτικά της Σαπιέντζας.
Μεταξύ των 104 ατόμων είναι δύο παιδιά και δύο ετοιμόγεννες
Στην αρχή αποφασίσθηκε οι μετανάστες που επιβιβάστηκαν σε παραπλέον φορτηγό πλοίο να μεταφερθούν στο λιμάνι του Λαυρίου.
Όμως έπειτα από εξέγερση που σημειώθηκε από τα 104 άτομα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς το Λαύριο δόθηκε εντολή να μεταφερθούν άμεσα στο πιο κοντινό λιμάνι, που εκείνη τη στιγμή ήταν το λιμάνι της Καλαμάτας.
Η είδηση προκάλεσε αναστάτωση στις Αρχές αφού έπρεπε άμεσα να οργανώσουν χώρο υποδοχής και φιλοξενίας για όσο χρειαστεί.
Τελικά λίγο μετά τις 12 το φορτηγό πλοίο που τους μετέφερε, έδεσε έξω από το λιμάνι της Καλαμάτας και με λάντζες ξεκίνησε η μεταφορά των μεταναστών προς τη στεριά όπου τους περίμεναν εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.
Σαν χώρος προσωρινής φιλοξενίας ορίστηκε το κτήριο που στεγαζόταν η Σχολή Νοσοκόμων πίσω από το νέο δημαρχείο της Καλαμάτας, χώρος που πρόσφατα είχε φιλοξενήσει ξανά μετανάστες.
Video: 


Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις