Έχω ένα όραμα για την περιοχή μας!

Πρώτη Δημοσίευση: 11/05/2019 09:06 - Τελευταία Ενημέρωση: 11/05/2019 09:06
Έχω ένα όραμα για την περιοχή μας! Ότι ο τουρισμός μας, τα προσεχή έτη, θα αναπτύσσεται χέρι χέρι με τον πρωτογενή τομέα και τη γαστρονομία!
Οι πόλεις του νομού μας, η Κυπαρισσία, η Μεσσήνη, η Κορώνη, η Πύλος, η Μικρομάνη, η Καλαμάτα, η Μεθώνη και πολλές άλλες, θα επιλέγονται από τους Έλληνες, αλλά κυρίως από τους ξένους επισκέπτες, ως κάποιοι από τους πιο ποιοτικούς γαστρονομικούς προορισμούς παγκοσμίως!
Οι παραγωγοί της περιοχής μας και όλης της Πελοποννήσου - οι αγρότες δηλαδή - με τα προϊόντα τους θα κερδίζουν όλο και πιο πολλές μάχες κόντρα στη γραφειοκρατία και θα αποκτούν αναγνώριση στην εγχώρια και διεθνή αγορά με όσο το δυνατό περισσότερα τυποποιημένα προϊόντα.
Οι ταβέρνες μας, τα καφενεία μας και όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης θα λειτουργούν ως καθρέπτης της τοπικής γαστρονομίας μας και θα προσφέρουν προϊόντα απευθείας από το χωράφι των παραγώγων - καλομαγειρεμένα - στους ξένους επισκέπτες!
Οι πολιτιστικοί σύλλογοι με τα φεστιβάλ που θα οργανώνουν, θα είναι πρεσβευτές της κουλτούρας μας, της θρησκείας μας και των προϊόντων του τόπου μας!
Το ελληνικό πρωινό θα είναι τα πιο ισχυρό brand και θα σερβίρεται κατά αποκλειστικότητα σε όλους τους ξενώνες, ξενοδοχεία, καταλύματα και θα αποτελείται από πρώτες ύλες που παράγει η κάθε περιοχή.
Οι λαϊκές αγορές μας (σωστά οργανωμένες) θα προβάλλονται τουριστικά και θα είναι ο καθρέπτης της αγροτικής οικονομίας και ευημερίας της περιοχής μας.
Έχω, επίσης, στο μυαλό μου την εικόνα όπου οι παραγωγοί και τυποποιητές θα έχουν μονάδες επισκέψιμες (τυροκομεία, οινοποιεία, τυποποιητήρια λαδιού) και οι ξένοι τουρίστες θα μπορούν να γνωρίζουν τα προϊόντα, να βλέπουν την παραγωγή και να έχουν προσωπική επαφή με τους δημιουργούς ανακαλύπτοντας την ιστορία τους!
Οι επισκέπτες που θα έρχονται στην περιοχή μας θα αναζητούν και θα παρακολουθούν μαθήματα διατροφής, θα ταξιδεύουν με ψαροκάικα και θα συμμετέχουν σε αγροτικές εργασίες, όπως ο τρύγος, το μάζεμα της ελιάς ή θα παρασκευάζουν οι ίδιοι το δικό τους τυρί.
Η γαστρονομία μας είναι το καλύτερο μέσο για να γνωρίσει ο επισκέπτης την αυθεντικότητα της Πελοποννήσου και τον πολιτισμό μας!
Οι πρώτες ύλες είναι το βαρύ πυροβολικό μας και είμαστε τυχεροί γιατί έχουμε τόσα πολλά προϊόντα: Παστέλι, Σταφίδα, Σύκα, Μελιτζάνες, Φιστίκια, Αγκινάρες, Καρπούζια, Ελιές, Λάδι, Μέλι, Σύγκλινο, Σφέλα, Πορτοκάλια, Παξιμάδια.
«Όσο πιο τοπικό, τόσο πιο οικουμενικό» θα είναι το όπλο μας ενάντια στην παγκοσμιοποίηση.
Και αυτό θα δώσει τη μέγιστη αξία στα προϊόντα μας!
Ο ρόλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε όλο αυτό το όραμα είναι ξεκάθαρος:
•Κάλυψη των πραγματικών αναγκών των παραγωγών και επαγγελματιών
•Στήριξη των επιχειρήσεων αγροδιατροφής και τυποποίησης
•Ενημέρωση και εκπαίδευση εργαζομένων και επιχειρηματιών
•Επιδότηση καινοτόμων μεθόδων παραγωγής
•Στοχευμένη προβολή στο εξωτερικό των αγροτο-διατροφικών μας πλεονεκτημάτων
•Και κυρίως, σύνδεση της Αγροδιατροφής με την Εστίαση και τον Τουρισμό!
Λαός που δεν προστατεύει τον τόπο του και τα προϊόντα που παράγει η γη του, είναι καταδικασμένος να μην προοδεύσει!
Οραματιζόμαστε την πρόοδο αυτού του τόπου!
Ο τόπος μας είναι το σπίτι μας!
Είναι το μέλλον των παιδιών μας!
Και επειδή έχουμε το θάρρος να οραματιζόμαστε, έχουμε και τη δύναμη να αγωνιστούμε γι’ αυτό και να παράγουμε έργο.

Της Άννας Καλογεροπούλου του Ελευθερίου
Υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου για τη Μεσσηνία με το συνδυασμό του Παναγιώτη Νίκα «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο»Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις