Αίρεται η βουλευτική ασυλία του Οδ. Βουδούρη για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Πρώτη Δημοσίευση: 16/05/2013 00:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 16/05/2013 00:26
Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του ανεξάρτητου βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη, της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, καθώς και των βουλευτών της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη και της Χρυσής Αυγής κ. Παναγιώταρου, τάχθηκε η ολομέλεια της Βουλής. Αντιθέτως, τάχθηκε κατά της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρου Τατσόπουλου.
Συγκεκριμένα, υπέρ της άρσης ασυλίας της κυρίας Κεφαλογιάννη ψήφισαν 175 βουλευτές και 21 κατά, υπέρ για τον κ. Κακλαμάνη ψήφισαν 174 βουλευτές και 22 κατά, ενώ «ναι» για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Βουδούρη ψήφισαν 194 βουλευτές. Υπήρχαν δύο «όχι», ενώ βρέθηκαν ένα λευκό και ένα άκυρο.
Τέλος, υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του κ. Παναγιώταρου ψήφισαν 196 βουλευτές και ένας κατά, ενώ η πρόταση για την άρση της ασυλίας του κ. Τατσόπουλου έλαβε 73 «ναι» και 121 «όχι». Βρέθηκαν δε τέσσερα λευκά και ένα άκυρο.
Σημειώνεται ότι τον κ. Κακλαμάνη έχει μηνύσει υπάλληλος του Δήμου Αθηναίων, ενώ σε βάρος του κ. Βουδούρη έχει κατατεθεί μήνυση για «ανθρωποκτονία από αμέλεια» από συγγενή ασθενούς. Τον κ. Τατσόπουλο είχε μηνύσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς, ο οποίος μάλιστα κατά τη σχετική συνεδρίαση της Βουλής δε δίστασε να εξυμνήσει τον Αδόλφο Χίτλερ. Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις