Αγία Μαρίνα: Ανοίγει και πάλι με 4 παραθεριστικές περιόδους

Πρώτη Δημοσίευση: 08/06/2013 13:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 08/06/2013 13:48
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Παιδικής Εξοχής – Κατασκήνωσης Αγίας Μαρίνας ανακοινώνει ότι στο Νομό Μεσσηνίας και στη θέση Σουμπρόλακα Ταϋγέτου θα λειτουργήσει φέτος παιδική εξοχή αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Για φέτος το πρόγραμμα του καλοκαιρινού παραθερισμού προβλέπει τέσσερις περιόδους:
α) 12 Ιουλίου έως 22 Ιουλίου, για παιδιά
β) 22 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου, για παιδιά
γ) 1η Αυγούστου έως 11 Αυγούστου, για ηλικιωμένους
δ) 11 Αυγούστου έως 21 Αυγούστου, για άτομα με αναπηρίες (παιδιά και ενήλικες).
Στην παιδική εξοχή γίνονται δεκτά παιδιά που έχουν ανάγκη παραθερισμού και είναι ηλικίας από 6 μέχρι 16 ετών, κυρίως από οικογένειες που έχουν πληγεί περισσότερο οικονομικά (άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ανασφάλιστοι κ.λπ.).
Οι κατηγορίες των κατασκηνωτών θα καταβάλουν ποσό συμμετοχής 30 ευρώ, με εξαίρεση τα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών, καθώς και τα άτομα με αναπηρίες. Οι εγγραφές των παιδιών γίνονται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.
Κατά την εγγραφή απαιτείται η προσκόμιση: βιβλιαρίου ασθενείας (των ενταχθέντων ταμείων στον ΕΟΠΥΥ), βιβλιαρίου εμβολίων (για τα παιδιά), φωτοαντίγραφου εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση.
Οι εγγραφές των ΑμεΑ γίνονται στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες (οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 236 – Ηλιούπολη, τηλέφωνο 2105236501).
Οι εγγραφές των ηλικιωμένων ατόμων θα γίνονται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου και στα ΚΑΠΗ, εφόσον προσκομίσουν φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος της εφορίας ή υπεύθυνη δήλωση.
Η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή των ενδιαφερομένων είναι η 21η Ιουνίου.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις