Αγωγή κατά της ΕΑΣ κέρδισε ο Βασ. Κοζομπόλης

Πρώτη Δημοσίευση: 02/04/2019 19:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 02/04/2019 19:54
Ότι υπέστη ηθική βλάβη, η οποία συνίσταται στην προσβολή της προσωπικότητάς του, αναγνώρισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας στον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, Βασίλη Κοζομπόλη, ο οποίος είχε προσφύγει με αγωγή κατά της Ένωσης, αλλά και κατά του νυν και του τέως προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η υπόθεση αφορούσε στη σύμβαση ενεργοποίησης δικαιωμάτων το 2010 και ο κ. Κοζομπόλης είχε κατηγορηθεί ότι σύναψε σύμβαση με εταιρεία για την ολοκληρωμένη διαχείριση 1.306 παραγωγών και ζημίωσε την Ένωση. Ωστόσο, για την υπόθεση αυτή τον Οκτώβριο αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας.
 
Μήνυση
Όπως είχε εξηγήσει τότε ο κ. Κοζομπόλης, το 2010 η τότε υπουργός Γεωργίας εξέδωσε απόφαση για ποιοτικό παρακράτημα και έπρεπε να γίνουν γρήγορα διαδικασίες πιστοποίησης παραγωγών για να μη χαθεί. Τότε ελήφθη η απόφαση για την Ομάδα Παραγωγών και την ανάθεση του έργου στην συγκεκριμένη εταιρεία. Μάλιστα, είπε ότι η απόφαση στο Δ.Σ. της ΕΑΣ ήταν ομόφωνη. Προτιμήθηκε δε συγκεκριμένη εταιρεία, που έδωσε έκπτωση 50%. Το έργο έγινε, οι παραγωγοί πιστοποιήθηκαν και η ΕΑΣ εισέπραξε 290.000 ευρώ και πλήρωσε συνολικά 245.000 ευρώ, έχοντας όφελος περίπου 45.000 ευρώ.
Ωστόσο, το 2014 από την Ένωση υπεβλήθη έγκληση στον εισαγγελέα ότι η ανάθεση έγινε χωρίς απόφαση του Δ.Σ. και έγκριση των όρων σύμβασης.
 
Χρηματική αποζημίωση
Έτσι, κινήθηκε η διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης και ασκήθηκε δίωξη στον κ. Κοζομπόλη για απιστία, κατηγορία για την οποία αθωώθηκε τον Οκτώβριο. Ο κ. Κοζομπόλης είχε καταθέσει αγωγή εναντίον τους, ότι με γνώση τους κατέθεσαν ψέματα στις δικαστικές Αρχές και έπληξαν την τιμή και την υπόληψή του.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας δικαίωσε τον κ. Κοζομπόλη και επιδίκασε να του καταβάλουν εις ολόκληρον έκαστος 7.000 ευρώ με το νόμιμο τόκο υπερημερίας από την επομένη επιδόσεως της αγωγής (Μάιο του 2015) και να τους επιβληθεί μέρος των δικαστικών εξόδων.

Της Βίκυς Βετουλάκη Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις