Αδελφοποίηση της Καλαμάτας με πόλη της Σερβίας

Πρώτη Δημοσίευση: 06/12/2018 08:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/12/2018 08:51
Το Δημαρχείο Καλαμάτας επισκέφθηκε χθες το πρωί ο πρέσβης της Σερβίας στη χώρα μας, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, ο οποίος και συναντήθηκε με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.
Μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε χαρούμενος, αλλά και συγκινημένος, για αυτή την επίσκεψη, διότι υπάρχει αδελφική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Σερβία, με κοινούς αγώνες, αξίες και ιδανικά.
Επίσης, ο κ. Νίκας μίλησε για τη μάχη του Μαΐου του 1941, η οποία, όπως είπε, ήταν η τελευταία στην ηπειρωτική Ευρώπη και ειδικότερα στην Καλαμάτα, όπου πολέμησαν, μεταξύ των άλλων ξένων δυνάμεων, και Σέρβοι. Γι’ αυτό το λόγο, μάλιστα, στο μνημείο που υπάρχει θα αναρτηθεί άμεσα η σημαία της Σερβίας.
Παράλληλα, κατά τη συνάντηση υπήρξε συμφωνία μεταξύ Π. Νίκα και Ντ. Σπασόγιεβιτς, ώστε να ξεκινήσουν διαδικασίες ενδυνάμωσης των σχέσεων Καλαμάτας και πόλης της Σερβίας.
Από την πλευρά του, ο πρέσβης χαρακτήρισε μεγάλο φίλο της Σερβίας τον Παναγιώτη Νίκα και μίλησε για την προαναφερθείσα συμφωνία. Για τον ίδιο η αδελφοποίηση είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία και ελπίζει ότι περισσότεροι Σέρβοι τουρίστες θα φτάσουν στην Καλαμάτα και έτσι οι δύο λαοί θα έλθουν πιο κοντά.
Π.Μπ.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις