Αθωώθηκαν για απείθεια 6 επιστήμονες μηχανικοί του Δήμου Καλαμάτας

Πρώτη Δημοσίευση: 06/11/2019 17:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 06/11/2019 17:50
Έξι χημικοί μηχανικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί και ηλεκτρολόγοι μηχανικοί του Δήμου Καλαμάτας βρέθηκαν χθες κατηγορούμενοι για απείθεια στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, έπειτα από δικογραφία που συνέταξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας και απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία άσκησε διώξεις.
Η περίεργη αυτή υπόθεση ξεκίνησε να εξελίσσεται τον Ιούνιο του 2016. Τότε είχε εκδηλωθεί φωτιά σε αγρό στο Ασπρόχωμα. Η Πυροσβεστική από πίνακα πραγματογνωμόνων που διαθέτει άρχισε το Σεπτέμβριο να καλεί έναν έναν τους κατηγορούμενος μηχανικούς, προκειμένου να κάνουν αυτοψία στον αγρό για τα αίτια της πυρκαγιάς. Οι κατηγορούμενοι απέστειλαν εγγράφως αίτηση εξαίρεσής τους επικαλούμενοι είτε φόρτο εργασίας είτε αντικείμενο για το οποίο δεν έχουν τις ειδικές γνώσεις να εκτελέσουν.
Μάλιστα, όπως επισήμανε και ο συνήγορός τους Περικλής Ξηρογιάννης, το Σεπτέμβριο εκείνο εκδηλώθηκαν οι καταστροφικές πλημμύρες στο Δήμο Καλαμάτας, εξαιτίας των οποίων άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, και οι συγκεκριμένοι επιστήμονες ήταν επιφορτισμένοι με μεγάλο και έκτακτο αντικείμενο εργασίας.
Η Πυροσβεστική απέστειλε τις αιτήσεις εξαίρεσης που είχαν στείλει στην Εισαγγελία και τους ασκήθηκε δίωξη για απείθεια.
Χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, τόσο η εισαγγελέας όσο και η πρόεδρος της Έδρας, δέχτηκαν τις εξηγήσεις και τους απάλλαξαν από την κατηγορία.
Β.Β.Προσθήκη νέου σχολίου

Σχετικές Ειδήσεις